Доступність посилання

ТОП новини

У Відні сьогодні на позачерговому засідання керівництва Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) обговорювали рішення Ірану про відновлення виробництва збагаченого урану


Дотеперішні переговори Євросоюзу із Тегераном щодо іранської ядерної програми успіху не мали. Однак Іран сьогодні заявив, що готовий продовжити переговори із Євросоюзом. Таку заяву зроби президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад. Він зауважив, що Тегеран має нові пропозиції з цього питання.

Дотеперішні переговори Євросоюзу із Тегераном щодо іранської ядерної програми успіху не мали.

Однак Іран сьогодні заявив, що готовий продовжити переговори із Євросоюзом. Таку заяву зроби президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад. Він зауважив, що Тегеран має нові пропозиції з цього питання.

За розвитком ситуації активно спостерігає і Україна.

На сьогоднішній гарячій телефонній лінії Кабінету міністрів України перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко озвучив позицію офіційного Києва стосовно поновлення Іраном виробництва збагаченого урану:

“Ми визнаємо право держав, у тому числі, звичайно, й України, на виробництво пального для своїх атомних електростанцій. Але абсолютно з додержанням відповідальності – щоб цей процес відбувався з гарантією моніторингу з боку МАГАТЕ”.
XS
SM
MD
LG