Доступність посилання

ТОП новини

Центр реабілітації дітей в Одесі віддадуть під штаб НСНУ?


Петро Каландирець

Одеса, 11 серпня 2005 - В Одесі триває конфлікт навколо обласних організацій партії „Наша Україна” та Народний Союз „Наша Україна”. Першим його проявом став пікет, проведений під гаслом „Козаченко, поверни приміщення знедоленим дітям”. Його учасники протестували проти планів розміщення передвиборчого штабу міської організації НСНУ у приміщенням Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та міської служби у справах дітей Одеської міськради. 11 серпня обидві сторони конфлікту обмінялися заявами протесту.

Причину конфлікту пояснила у заяві обласна організація партії „Наша Україна”. Отож, приміщення Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, де тимчасово розмістилася міська служба у справах дітей, 25 грудня минулого року продали товариству „Автосільгосптехніка”. За таку ж вартість міська громада придбала у все тієї ж „Автосільгосптехніки” ще одне приміщення. Далі була проведена фактично операція обміну приміщення Центру реабілітації, розміщеного недалеко від моря, на напівзруйнований колишній цех підприємства у екологічно шкідливому промисловому районі міста, який не пристосований для використання з метою реабілітації та оздоровлення дітей. Достатньо сказати, що товщина стін у будинку, де нині планують розмістити Центр, складає 20 сантиметрів. Таким чином, не маючи можливості продовжувати свою діяльність у новому приміщенні, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей фактично опинився на вулиці.

За словами заступник начальника служби у справах дітей Одеської міськради Ольги Борозняк, „за часів керування в Одесі Руслана Боделана було незаконно відчужено приміщення колишнього дитячого дошкільного закладу. Цього не мали права роботи, бо дитячі дошкільні заклади мають відчужуватися лише під інші дитячі заклади. Схема була така: дитячий садочок пішов під Центр соціально-психологічної реабілітації та службу у справах дітей. Потім Центр перевели на іншу адресу, а звільнене приміщення спокійно продали”.

На думку пані Борозняк, „відібране нині приміщення мають повернути дітям. Нова адміністрація міста не повинна допускати продовження практики продажу будинків дошкільних закладів, зокрема, дитячих садочків”.

Начальник служби у справах дітей Тетяна Бурик повідомила кореспонденту радіо „Свобода”, що представники нових власників колишнього приміщення Центру соціально-психологічної реабілітації неодноразово погрожували їй. Одного разу два дотепер невідомих молодики застосували проти неї фізичну силу і погрожували зробити це ще не один раз, якщо приміщення не звільнять. З цього приводу подано заяву до прокуратури.

Обласна організація партії „Наша Україна” закликала міську владу та правоохоронні органи розібратися у ситуації, що склалася, і „надати можливість службам, які опікуються дітьми, здійснювати свою благородну діяльність”.

Одеська ж обласна організація НСНУ у поширеній сьогодні заяві назвала висловлені на її адресу претензії „абсурдними” і покликаними „внести розкол у лави президентської партії”.

Щоправда, у згаданій заяві немає спростування поширеної інформації про те, що у звільнених нині приміщеннях Центру соціально-психологічної реабілітації та служби у справах дітей буде розміщений міський штаб партії Народний Союз „Наша Україна”. Керівником обласної організації НСНУ є народний депутат України Олексій Козаченко.
XS
SM
MD
LG