Доступність посилання

ТОП новини

У Симферополі правоохоронці затримали і доставили на допит депутата міськради, голову Кримської організації ПСПУ Валерія Іванова.


Володимир Притула

Симферополь, 15 серпня 2005 - У понеділок зранку в Симферополі правоохоронці затримали і доставили на допит у міліцію депутата Симферопольської міськради, голову Кримської організації Прогресивної соціалістичної партії Валерія Іванова. Про це повідомив Центр громадських зв’язків кримського главку МВС України.

Як пояснив керівник Центру громадських зв’язків кримської міліції Олександр Домбровський, затримання Валерія Іванова пов’язане з тим, що він протягом півроку не з’являвся до слідчого. Затриманий проходить як обвинувачуваний у справі про хуліганство. Валерій Іванов за рішенням суду о 7-й ранку був примусово доставлений до слідчого і там допитаний. Проте, сам депутат стверджує, що його лише обшукали і на кілька годин зачинили в одному з кабінетів райвідділу міліції.

Валерій Іванов: “Мене затримали на залізничному вокзалі, привезли до міліції, і лише через годину мене почали обшукувати. І весь цей час я перебував у міліції. Жодних звинувачень мені не висували. Вони збирали справу, копіювали якісь папірці. Обіцяли відвести до прокурора, але так і не відвезли”, - повідомив Валерій Іванов.

Його однопартійці, не знаючи, що лідера уже відпустили, виставили на центральному майдані Симферополя наметове містечко і заявили, що розширюють акції протесту проти “атнинародної”, на їхню думку, влади. Каже член рескому Кримської організації ПСПУ Василь Шарейко: “Я вважаю це проявом неофашизму в Україні. Й інакше це охарактеризувати не можна. Повне беззаконня! Я вважаю, що в подальшому лише посиляться нападки на опозицію. Це політичне замовлення”, - заявив представник прогресивних соціалістів.

Ще 17 лютого на сесії Симферопольської міськради лідер кримської організації ПСПУ Валерій Іванов перерубав заздалегідь принесеною сюди сокирою всі дроти, які вели від депутатських місць до електронного табло для голосування. За його словами, так він висловив свій протест проти намірів колег-депутатів розлянути на сесії близько 2-х сотень питань про виділення приватним особам земельних ділянок у Симферополі.

В прокуратурі Криму відмовилися коментувати ситуацію довкола затримання депутата Іванова, але заявили, що тут немає жодної політики – звичайне хуліганство.
XS
SM
MD
LG