Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську готуються до проведення фестивалю “Карпатський вернісаж”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 23 серпня 2005 року - В обласному центрі Прикарпаття готуються до проведення першого фестивалю “Карпатський вернісаж”. Свято народних умільців з реґіонів, які об”єднані карпатськими хребтами, поступово набирає нових обрисів, адже участь у вересневому фестивалі вже зараз мають бажання взяти народні майстри з різних областей держави. а також сусідніх європейських країн.

На Прикарпатті планують провести перший фестиваль “Карпатський вернісаж”. Це перше святкування в межах фестивалю, яке відбувається за активної підтримки нової влади. Та й організатором фестивалю виступило не управління кульутри обласної держадміністрації, а Рада з туризму Карпатського реґіону. Саме ця структура має стабільний авторитет як така, що вміє презентувати перспективні проекти.

Свою допомогу “Карпатському вернісажу” також надасть фонд “Євразія”. Як заявила виконавчий директор Ради з туризму Карпатського реґіону Наталія Гасюк, спершу фестиваль планували як своєрідну зустріч та майстеркласи народних майстрів з областей, яких об”єднують українські Карпати. Однак участь у фестивалі виявили бажання взяти народні майстри практично з усіх реґіонів України та із сусідніх країн Європи. Чи не вперше в Івано-Франківську під час вересневого “Карпатського вернісажу” кожен, хто бажає, зможе опанувати ази вишивання бісером, різьблення по дереву, плетіння з лози та інших народних ремесел.

Майстеркласи працюватимуть упродовж двох днів під відкритим небом. Основною метою фестивалю, як заявляють його організатори, є традиційне привернення уваги до відродження народних промислів та збереження національної самобутності реґіону.
XS
SM
MD
LG