Доступність посилання

ТОП новини

Гостей з Одеси очікують у Фінляндії.


Петро Каландирець

Одеса, 25 серпня 2005 року – Саме одеська делегація буде єдиною, яка представлятиме Україну на урочистостях з нагоди 400 річчя фінського міста Оулу. Святкові заходи триватимуть від 31 серпня до 04 вересня 2005 року. Офіційну делегацію мерії Одеси очолюватиме заступник міського голови Лариса Лосюк.

Член делегації, начальник управління інвестиційної політики міськради Ірина Яроцька в інтерв’ю кореспонденту радіо „Свобода” висловила надію, що „незважаючи на те, що ми їдемо на святкові заходи – буде можливість обговорити і питання можливої взаємовигідної співпраці. Фінській стороні є що запропонувати Одесі. Кілька цікавих проектів вже привіз до нашого міста начальник управління житлово комунального господарства Микола Рубля, який нещодавно відвідав Хельсінкі і Оулу”.

Фінське місто Оулу є побратимом причорноморської Одеси. На урочистості з нагоди 400 річчя цього міста запрошені близько 1000 гостей з різних країн світу.

Ірина Яроцька повідомила, що програма святкування є достатньо насиченою і цікавою. „Дуже цікаво буде порівняти розмах святкування Дня міста в Оулу і Одесі. Нас запросили на прийом, який влаштовує мер Оулу. Фінляндія досить демократична країна. Це одна з небагатьох країн, де існує реальна рівноправність жінок і чоловіків. Жінок щороку стає все більше у різних гілках влади цієї країни, але саме в Оулу мером є чоловік, хоча більша частина працівників мерії – жінки. Цікаво, що одеську делегацію, яка їде до Оулу, так само представлятиме чотири жінки і один чоловік...”, сказала начальник управління інвестиційної політики Одеської міськради.
XS
SM
MD
LG