Доступність посилання

ТОП новини

В’єтнам бачить серед серед свої стратегічних партнерів і Одесу.


Петро Каландирець

Посол В’єтнама в Україні Ву Зіонг Хуан
Одеса, 26 серпня 2005 року – Про це заявив на зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем Надзвичайний і Повноважний посол В’єтнаму в Україні Ву Зіонг Хуан. Зокрема, серед планів є підписання угоди про побратимство між Одесою і столицею В’єтнаму. Підприємці цієї далекої країни, які супроводжували посла, висловили готовність вкладати інвестиції у різноманітні проекти, які нині реалізуються на території Одеси.

Мова йшла про плани будівництва в українському причорноморському місті житлового будинку з компактним мешканням у ньому представників в’єтнамської діаспори. Як відомо, нині у різноманітних вищих навчальних закладах Одеси майбутній фах одержують 150 студентів з В’єтнаму.

Надзвичайний і Повноважний посол В’єтнаму в Україні Ву Зіонг Хуан наголосив, що Одеса є „єдиним у світі містом, де немає протистояння одеситів не лише з гостями з різних країн світу, але і між представниками різних національностей. Зокрема, за всі роки незалежності України не було завдано жодної образи представникам в”єтнамської діаспори в Одесі”.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц пообіцяв і далі робити все можливе для збереження міжнаціонального спокою і „повернення Одесі європейського обличчя”.

Надзвичайний і Повноважний посол В’єтнаму в Україні Ву Зіонг Хуан, в інтерв’ю кореспонденту радіо „Свобода”, повідомив, що не виключає можливості відкриття в Одесі консульства цієї країни.

„У разі активізації міждержавних стосунків, зростання кількості туристів із В’єтнаму до Одеси і у зворотньому напрямку, відкриття тут більшої кількості спільних підприємств ми про це будемо думати”, - сказав посол.

За словами Ву Зіонг Хуана, найбільш активна співпраця нині існує між в’єтнамськими підприємцями і Харківським регіоном України. Саме там нині є найбільша в’єтнамська діаспора – 5000 осіб. У Харкові працює потужне спільне українсько-в’єтнамське спільне підприємство, яке займається виробництвом макаронів.

Надзвичайний і Повноважний посол В’єтнаму в Україні був в Одесі два роки тому і нині побачив чимало змін на краще у зовнішньому вигляді українського причорноморського міста. В Одесі відреставрованими є чимало історичних споруд, кращою стала якість міських автошляхів.
XS
SM
MD
LG