Доступність посилання

ТОП новини

Революцій у системі освіти в Одесі не буде.


Петро Каландирець

Володимир Курінний
Одеса, 30 серпня 2005 -У цьому запевнив під час виступу на засіданні щорічної серпневої конференції освітян в Одесі заступник міського голови Володимир Курінний. Представницький захід відбувся у приміщенні Російського театру.

За словами Володимира Курінного, з приходом до Одеси нової влади не буде жодних політичних переслідувань за їхню позицію на виборах 2004 року.

„Ніхто не буде покараний за свій вибір на виборах Президента України. Я обіцяю, що перевірки будуть, природні оновлення кадрів можливі, але свавілля ми не допустимо. Досвідченими і професійними кадрами ми нехтувати не будемо.

Ми підвели риску під виборчими баталіями 2004 року. Сподіваюсь, що влада більше ніколи не буде примушувати вчителя порушувати Закон. Сьогодні міська влада вимагає від вас лише одного: чесного виконання своїх обов’язків.

І давайте поставимо крапку закулісним війнам у середовищі освітян, практиці організації колективних листів один на одного. Нехай між владою і вчителем буде панувати довіра. Тоді будуть результати”
, - сказав Володимир Курінний.

Рішучою і незмінною позицією влади в Одесі заступник міського голови назвав підтримку освітян. За його словами, це доведе новий бюджет 2006 року.

„Без відповідного рівня системи освіти та виховання, без належної освітньої інфраструктури, яка б відповідала сучасним стандартам, ми не будемо здатні досягти нашої амбітної мети – зробити Одесу локомотивом європейської інтеграції України. Наші плани повністю збігаються з планами держави. Указ Президента „Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в України”, програма уряду „Назустріч людям” спрямовані на підтримку вітчизняної освіти і науки, створенню умов для забезпечення громадянам рівного доступу до якісної освіти”.

Учасники щорічної наради освітян в Одесі
Володимир Курінний назвав неприпустимим факт відмови шкіл Одеси ( за часів правління попередньої міської влади) від гарячого водопостачання.

„На мій погляд такий крок є злочином. Я не розумію, як сталося, що маленькі школярі позбавлені можливості користуватися гарячою водою”, - сказав заступник Одеського міського голови.

Під час минулого літа 2005 року різними формами оздоровлення і відпочинку були охоплені понад 60 % дітей. Згідно із затвердженим бюджетом міста на поточний рік, на організацію оздоровлення дітей пільгового контингенту виділено 1мільйон 590 тисяч гривень. Якщо у червні 2004 року в Одесі функціонував 51 пришкільний літній табір, у поточному році таких закладів було вже близько 150. У них оздоровилися 7618 дітей.

Крім цього, функціонували два табори праці і відпочинку, чотири профільні табори. Оздоровчі табори були забезпечені кваліфікованими медиками.

Володимир Курінний наголосив, що нинішня школа не повинна бути майданом для політичної боротьби.

„Лише після роботи у школах директори і вчителі мають право займатися політичною діяльністю. Але ми не маємо права нав’язувати власні уподобання батькам і учням. Я прошу всіх вас – не втягуйте школу у політику”.

Заступник Одеського міського голови передав від імені мера міста Едуарда Гурвіца три ордери на квартири освітянам Одеси.

Начальник міського управління освіти Сергій Козицький закликав присутніх приділити особливу увагу організації в Одесі дошкільного навчання. Нині в Одесі дошкільною освітою охоплені 65 % дітей.

Сергій Козицький приймає подарунки від представників християнських конфесій
„Наше завдання досягти 80%. Маємо формувати і групи корегування, вирівнювання і робити все можливе для скорочення кількості спеціалізованих шкіл, інтернатів для дітей із затримкою психічного розвитку, затримкою розвитку слуху і зору. Ці діти мають нарешті відвідувати звичайні загальноосвітні школи, адаптуватися до суспільства. Таких законів дотримується цілий світ”.

Сергій Козицький закликав директорів одеських шкіл до пошуку партнерів серед подібних освітніх закладів сходу і заходу країни та у сільській місцевості Одеської області.

„Подивіться, приміром, на північ області - яка вона гарна. Які Савранські ліси. Який гарний Південний Буг. Наші діти із задоволеням поїдуть на відпочинок у село, а сільські учні - до Одеси. Ми маємо єднатися і бути одним цілим”.

Доповідач закликав приділити належну увагу комп”ютеризації освітніх закладів, проведенню тестування серед школярів і вчителів.

На проведеній нараді начальник Одеського міського управління освіти Сергій Козицький зустрівся з секретарем Духовної Ради християнських конфесій, пастором Петром Мартьяновим, ректором Християнського гуманітарного університету Ростиславом Крижанівським та Президентом місії „Гедеон” в Одесі Валерієм Зленським.

Представники різних християнських конфесій і місій висловили готовність докласти власні зусилля до підготовки викладання в освітніх закладах Одеси основ християнської етики.

Пастор Валерій Зленський, приміром, висловив готовність передати до управління освіти необхідну школам кількість англомовних та україномовних Євангелій.
XS
SM
MD
LG