Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі побільшало почесних громадян.


Петро Каландирець

Нагородження Бориса Литвака званням Почесного громадянина
1 вересня, напередодні урочистостей з нагоди Дня міста відбулася церемонія відзначення почесних громадян Одеси.

Нинішнього року це звання, згідно з рішенням, підтриманим депутатами міськради, одержали депутат міськради, директор фонду реабілітації дітей - інвалідів Борис Литвак і колишній голова Одеського міськвиконкому Павло Цюрупа.

Нових двох почесних громадян Одеси привітав міський голова Едуард Гурвіц та депутат міськради Лідія Голубченко. На урочистостях був присутній і колишній автор багатьох літературних програм радіо „Свобода”, письменник Аркадій Львов, який нині мешкає у Сполучених Штатах Америки.

„Життя Бориса Литвака і Павла Цюрупи цілком присвячені місту і одеситам. Їх особиста слава - це і слава Одеси. Немає нічого дивного у тому, що ці люди при житті стали частиною міської історії. Для кількох поколінь одеситів Павло Цюрупа і Борис Литвак є прикладом справжнього професійного милосердя”,- сказав у привітальному слові одеський міський голова.

Борис Литвак одержав квіти і від відомого письменника сатирика Михайла Жванецького, який не зміг особисто прибути до Одеси на урочистості.

У святкуваннях брали участь відомі в місті представники інтелігенції, меценати, депутати міської та Верховної рад України, дружина колишнього лідера НРУ В’ячеслава Чорновола Атена Пашко, представники багатьох політичних партій та громадських організацій.

Борис Литвак назвав головним досягненням життя „ відкриття та нині успішну роботу фонду реабілітації дітей -інвалідів, який оздоровив уже 15 тисяч дітей і цими днями святкуватиме роковини від дня утворення. Імена Бориса Литвака і Павла Цюрупи стали 15 і 16 у списку почесних громадян Одеси.
XS
SM
MD
LG