Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську продовжують удосконалювати стратегічний план економічного розвитку міста.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 2 вересня 2005 - В Івано-Франківську продовжують удосконалювати стратегічний план економічного розвитку міста. План розробляється в межах проекту “Економічний розвиток українських міст”, який здійснюється за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

В обласному центрі Прикарпаття відбулися перші громадські слухання щодо наступного етапу розробки стратегічного плану економічного розвитку міста. Комітет стратегічного планування оприлюднив свої напрацювання і відразу ж було заявлено, що, враховуючи пропозиції та зауваження, економічну стратегію міста наприкінці осені розгляне та затвердить міська влада.

Варто зауважити, що стратегічний план економічного розвитку Івано-Франківська розробляється в межах проекту “Економічний розвиток українських міст”. Як заявив директор експертної групи проекту Нортон Берман, Івано-Франківськ отримав фінансову та інтелектуальну підтримку, перемігши у відповідному конкурсі.

Участь у ньому взяло цього року 85 міст. Обрано лише 6 партнерських громад. Головні критерії відбору - досвід та готовність втілити заплановане. Проект має на меті підтримати місцеві ініціативи із залучення іноземних інвестицій та закласти підвалини довготермінового економічного зростання. Допомагатиме у втіленні проекту група досвідчених міжнародних експертів, яка вже здійснювала подібні проекти у понад 70 європейських містах.

Заступник Івано-Франківського міського голови Олег Синютка зауважує, що нинішній стратегічний план економічного розвитку є продовженням плану розвитку міста, який затвердили в 1999 році. Тоді Івано-Франківськ був першим містом у державі, яке взялося прогнозувати свою економіку. Той документ визначав пріоритетом розвиток місцевої промисловості та туризму. Нинішній віддає перевагу зовнішнім інвестиціям та приватному бізнесу.

Головна мета стратегічного плану економічного розвитку міста – забезпечити розвиток та прогнозованість бізнесу, виробити чіткі правила, які забезпечать довіру інвесторів та надходження серйозних вітчизняних та іноземних капіталів. Міські чиновники наголошують, що за умови успішного втілення стратегічного плану іванофранківці вже незабаром відчують покращення економічного життя міста.
XS
SM
MD
LG