Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сполучених Штатів Джордж Буш назвав "неприйнятними" результати роботи з надання допомоги тим, хто постраждав від урагану "Катріна"


У п’ятницю Буш вперше після катастрофи побував на місці зруйнувань і особисто ознайомився з масштабом катастрофи і ходом рятувальних робіт.

У п’ятницю Буш вперше після катастрофи побував на місці зруйнувань і особисто ознайомився з масштабом катастрофи і ходом рятувальних робіт.

Перед відльотом з Вашингтона президент США сказав журналістам:

"Безліч людей працювали не покладаючи рук, щоб допомогти потерпілим, і я хотів би подякувати їм за це. Однак результат незадовільний. Я негайно туди відправлюсь, щоб поговорити з людьми на місці".

Ситуація у Новому Орлеані (штат Луїзіана), який практично затоплений внаслідок урагану, далі погіршується.

Четверту добу поспіль десятки тисяч людей перебувають в антисанітарних умовах, без їжі та води.

Мер Нового Орлеана звинуватив федеральні власті у бездіяльності:

"Вони й уяви не мають, що тут відбувається! Вони сюди прилітали один раз – через два дні після того чортового буревію! З телекамерами.... репортери «Асошіейтед пресс», вся ця чортівня – даруйте мені брутальні слова, американці! Я попросту страшенно злий".

Місцева влада Нового Орлеану оголосила воєнний стан, а поліцейські отримали наказ стріляти по місцевих мародерах, які стоять на перешкоді пошуково-рятувальним операціям та гальмують евакуацію потерпілих.
XS
SM
MD
LG