Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: І знову революція.



Київ, 8 вересня 2005 року.

Уряд у відставку! Раду національної безпеки і оборони – у відставку! Секретаріат Президента – туди ж! Віктор Ющенко, за його ж власною метафорою, розрубав гордієв вузол.

Про остаточний розпад команди помаранчевих, “яку не подолати” - у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": " І знову революція " з Віолою Бурдою.

Зранку Віктор Ющенко публічно і відверто пояснив своє рішення відправити у відставку обох “збудників” нормальної командної гри різних інституцій влади – Юлія Тимошенко і Петра Порошенка. Вони залишаться його друзями і людьми, які користуються його повагою. Але Президент боротиметься з амбіціями і РRом – всім тим, що протиставили “друзі Президента” роботі на державу, на кожного українця...

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Тимошенко і Порошенка не помирити. Хоча увесь термін роботи нової владної команди Ющенко, за його власним зізнанням, намагався бути саме голубом миру між ними. Великою помилкою Віктора Ющенка називають сьогоднішнє рішення пересічні українці, до яких постійно апелює Президент. Найголовніше розчарування вулиці (поки що не Майдану) – відставка Юлії Тимошенко, володарки симпатій українців.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

На український політичний землетрус оперативно відгукнулися з-закордону. З Віктором Ющенком про відставку уряду вже встигли поговорити Президенти найближчих країн-сусідів – Польщі та Росії. Олександр Кваснєвський та Володимир Путін кажуть – це ваша внутрішня справа, кого звільняти. Втручатися - не маємо права. Володимир Путін лише обмовився: в Україні йде зрозумілий процес формування принципів співпраці між гілками влади. Підтримав Віктора Ющенка і Президент Грузії Михаїл Саакашвілі. Найбільш бурхливою та одностайною - є реакція російських політиків. Мовляв - український президент вчинив мудро, відправивши уряд і Тимошенко персонально у відставку. Аплодисменти Віктор Ющенко зірвав навіть у Жириновського.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Чим займатимуться Петро Порошенко і Юлія Тимошенко завтра? Адже під кінець робочого дня Віктор Ющенко виконав усі формальності щодо своїх друзів і підписав укази про їхнє звільнення. Екс-прем’єр до завтра мовчатиме. Хоча політологи різного гатунку пророкують їй лідерство в опозиції. А от Петро Порошенко будувати кар’єру опозиціонера не планує, про що не забарився повідомити відразу після прийняття його відтавки.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG