Доступність посилання

ТОП новини

"Я не бачу в Україні кризи". З інтерв’ю голови ВРУ Володимира Литвина радіо “Свобода”.


Юрій Дулерайн

Нью-Йорк, 9 вересня 2005 року.

Голова ВРУ Володимир Литвин вважає, що в Україні можна говорити лише про урядову кризу, яка спричинить певні політичні напруження. Володимир Литвин дав інтерв’ю радіо “Свобода”.

Володимир Литвин

Я думаю, штатний процес відбувається, як і в кожній демократичній державі. Президент України прийняв рішення. Очевидно, він виходив із суми обставин і вибирав варіант, який він вважає більш оптимальним.

Незабаром відбудуться парламентські вибори, і, я думаю, політичні сили будуть мати можливість або забезпечити реванш, або тим буде підтверджено правильність того рішення, яке прийняв Президент.

Юрій Дулерайн

Яку роль, як Вам здається, може відігравати парламент України у цій кризі?

Володимир Литвин

Я не бачу кризи. Можна говорити лише про урядову кризу, яка спричинить певні політичні напруження. Парламент просто повинен бути парламентом і виконувати ті функції, які він має виконувати. Цього буде достатньо.

Все має відбуватися відповідно до вимог чинної Конституції. Президент повинен внести кандидатуру, очевидно провівши попередні консультації. Я стою на тому, що парламент повинен підтримати Президента, розуміючи те, що це уряд фактично буде технічний до парламентських виборів. Це повинен бути уряд, в якому мають бути професіонали, політики мають зосередитися на виборах, якщо у них є таке бажання, на підготовці до виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG