Доступність посилання

ТОП новини

Україну очікує нове загострення політичного протистояння: німецький політолог Александр Рар.


Мар’яна Драч

Прага, 20 вересня 2005 - Трьох голосів не вистачило Юрію Єханурову, щоб стати не виконувачем обов''язків, а прем''єром України. Такими є результати голосування у Верховній Раді. Політолог Александр Рар з Товариства зовнішньої політики у Німеччині сьогодні вранці ще був у Києві, спілкувався з українськими політиками. Що ж означає провал Юрія Єханурова? Cвідчення його політичної слабкості чи передовсім поразка Президента України Віктора Ющенка, який пропонував таку кандидатуру?

Александр Рар відповів на це запитання радіо "Свобода":

"Звісно, я бачу і те, й інше. Слабкість Ющенка і слабкість технічного прем''єра, якого він хотів просунути через Верховну Раду. Всі розуміють, що стався розкол між двома іконами Помаранчевої революції, між Ющенком і Тимошенко. Оскільки в Україні дуже люблять тих, кого ображають, в очах більшості українського населення Тимошенко є ображеною фігуорою, за якою зараз ідуть інші ображені політики і значна частина суспільства.

Гадаю, що Україну очікує нове загострення політичного протистояння і все йде до того, що скоро буде серйозна конфронтація між цими двома лідерами Помаранчевої революції. А Ющенкові буде зараз дуже складно провести іншого технічного прем''єра через Верховну Раду, оскільки тактика і стратегія Тимошенко і її союзників дуже чітка: не допустити обрання керівником уряду будь-якої кандидатури і чекати поки не пройде політична реформа, щоб Юлія Тимошенко потім сама обійняла посаду прем''єра".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG