Доступність посилання

ТОП новини

У селищі Чорноморське на Одещині місцевому керівнику ради погрожують недовірою.


Петро Каландирець

Одеса, 22 вересня 2005 - Cелище Чорноморське Комінтернівського району Одеської області може втратити затриманого за хабар селищного голову Олександра Ружина. Перша спроба місцевих депутатів висловити йому недовіру виявилася невдалою. Не вистачило двох голосів. Місцеві жителі занепокоєні - попереду зима, а два минулих роки у колишньому військовому містечку в квартирах і школі було відсутнє опалення.

Місцеві жителі називають ставлення до себе з боку попередньої влади не інакше як „геноцидом проти власного народу”. Вони забули, коли у їхніх помешканнях останній раз була гаряча вода і занепокоєні тим, що і цієї зими не матимуть належного опалення.

У той час,як більшість місцевих провладних ЗМІ активно рекламували програму „Регіональна ініціатива”, минулої зими у єдиній Чорноморській середній школі панував холод.

Директор школи, заслужений вчитель України Леонід Шаповал назвав ситуацію „жахливою”. За його словами, тривалий час не ремонтувалася опалювальна система. „Військові не приділяли цьому питанню належної уваги. Як результат – обладнання і котли не ремонтували 25 – 30 років”.

„Зима 2004 – 2005 років для жителів нашого селища була жахливою. Тепла майже не було. Подібна ситуація була у школі, яку закрили на два тижні „ на карантин”. Грілися ми за допомогою електроприладів, які ставили у класах. Усі сподівалися, що цього року стан покращиться. Але на сьогоднішній день ми бачимо, що заміни опалювальних систем у будинках ще не відбувається”.

Причину своїх проблем місцеві жителі пов’язують з бездіяльністю селищного голови Олександра Ружина. 14 вересня він був затриманий за одержання хабара у розмірі 1000 американських доларів і нині перебуває у слідчому ізоляторі.

За словами депутатів, цей факт зафіксований на відеокасеті. За цих умов депутати селищної Ради 20 вересня зробили першу спробу висловити Олександру Ружину недовіру і позбавити посади. Не вистачило кількох голосів. Депутат Чорноморської селищної Ради Валентин Ніколайчук пояснив цей факт тим, що група народних обранців лояльних до затриманого місцевого керівника ігнорує запрошення взяти участь у роботі сесії.

Присутня на сесії селищної Ради голова Комінтернівської районної державної адміністрації Людмила Прокопечко в ексклюзивному інтерв”ю радіо „Свобода” повідомила, що питання про недовіру селищному голові постійно обговорювалося і нині досягло критичної межі. Вона висловила припущення, що рішення про недовіру таки ухвалять більшість депутатів Ради.

Тим часом Голова Комінтернівської райдержадміністрації пообіцяла, що найближчої зими мешканці селища Чорноморське не опиняться без належного опалення і вона триматиме ситуацію на особистому контролі.

Людмила Прокопечко: „ Ми розробили програму газифікації містечка і навколишніх сіл. 28 вересня відбудеться чергове засідання робочої групи на якому ми визначимося з генеральним інвестором проекту. Я думаю, що наступного року Чорноморське буде і з газом. Нині наближається зима. Тут є величезні проблеми пов’язані з боргами за електроенергію. Борги були пов’язані і з передачею військового містечка у комунальну власність. Передача відбулася без урахування законних підстав – без проведених ремонтів і із знищеним господарством. На сьогоднішній день Міністерство оборони не виконало своїх зобов’язань на 5 мільйонів 900 тисяч гривень. Але, незважаючи на це ми доклали зусиль для покращення ситуації перейшовши на прямі розрахунки за електроенергію і завершуємо встановлення лічильників”.

Людмила Прокопенчко повідомила, що вже визначений інвестор, який за одержання земельної ділянки погодився вкласти кошти у соціальний розвиток селища. На рахунки місцевої Ради вже надійшли два з половиною мільйони гривень, які будуть витрачені на встановлення нових тепломереж. Ця робота завершиться 20 листопада. У разі якщо зимові холоди заявлять про себе раніше – тимчасово буде задіяна стара мережа. Активно нині вирішується і проблема пов’язана з дефіцитом пального.

Голова Комінтернівської райдержадміністрації Людмила Прокопечко наголосила, що „цього року мешканці села Чорноморське будуть з теплом і світлом”.
XS
SM
MD
LG