Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відкритий пам’ятник колишньому лідерові Народного руху України В’ячеславові Чорноволу.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 26 вересня 2005 - У неділю в обласному центрі Прикарпаття відкритий пам’ятник колишньому лідерові Народного руху України В’ячеславові Чорноволу. Відкриваючи монумент, нинішній голова Народного руху Борис Тарасюк наголосив, що розслідування справи загибелі В’ячеслава Чорновола зараз поновлене.

На відкриття пам’ятника колишньому лідерові Народного руху України В’ячеславові Чорноволу до Івано-Франківська прибуло близько 10 депутатів Верховної Ради. Всі вони очолили делегації з різних реґіонів держави.

Голова обласної держадміністрації, керівник крайової організації Народного руху України Роман Ткач сказав:

“У нас сьогодні свято в місті. Сьогодні в нас відкривається пам’ятник Чорноволові. Це третій пам’ятник в Україні. Один відкритий у Золочеві, другий – у Львові. Сьогодні відкривається в Івано-Франківську”.

На побудову пам’ятника, який виконав скульптор, лауреат Шевченківської премії Василь Вільшук, витратили 240 тисяч гривень. По рівній фінансовій частці на спорудження пам’ятника внесли івано-франкіські міська та обласна ради, а також окремі громадяни, підприємства та організації. На відкритті пам’ятника нинішній голова Народного руху України Борис Тарасюк відзначив, що івано-франківська обласна організація Народного руху – одна з найстаріших у державі і відповідно має одні з найміцніших традицій. Він також прокоментував нинішній стан розслідування обставин загибелі В’ячеслава Чорновола:

“Справу розслідування поновлено. Хочу сказати, що в цій справі нарешті взято до уваги матеріали слідчої групи, яка була утворена Народним рухом України. Більше того – керівник тої слідчої групи прийнятий зараз на роботу до Міністерства внутрішніх справ і він надає допомогу в розслідуванні справи”.

Борис Тарасюк також наголосив, що виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Юрій Луценко нещодавно заявив, що проведення цілого ряду експертиз у справі загибелі В’ячеслава Чорновола доведуть, що це не була звичайна дорожньо-транспортна пригода, а навмисне вбивство. Лідер Народного руху України також зауважив, що на парламентські вибори партія йтиме в блоці національно-демократичних сил і підтримуватиме Президента.

Участь у відкритті пам’ятника героєві України В’ячеславові Чорноволу взяло кілька тисяч галичан.
XS
SM
MD
LG