Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Бути вчителем.



Мабуть, не знайти в Україні людини, яка б не знала, що перший вихідний жовтня – свято вчителя. Раніше це слово писали із великої літери. Бо це була місія. Сьогодні це скоріше карма. Хоча, чим є професія для сучасних вчителів – покаранням чи покликанням – залежить від них самих.

Про святкові і несвяткові дні освітян – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Бути вчителем” з Микитою Моісеєвим.

Чи хотіли б дорослі провернутись до школи, але не на свято, а по-справжньому, повчитися ще раз? Відповідають перехожі. Репортаж з одного з престижніших ліцеїв столиці, у якому кабінет директора сьогодні ств схожим на магазин квітів.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Донька Алли вчиться у восьмому класі звичайної середньої школи. Але щомісяця батьки сплачують внески у шкільний фонд, з якого вчителі отримують частину зарплати. Саме це - дає підстави батькам виставляти свої умови щодо навчання. А в кожного - вони свої. Аби повернути авторитет вчителям держава має дати їм можливість жити достойно – переконана народний депутат, заслужений вчитель та відмінниця освіти Тамара Прошкуратова.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Прокляттям називає роботу вчителя кінопродюсер Андрій. Він працював викладачем англійської у звичайній школі, щоб "закосити" армію. А у Празькій приватній школі майже немає батьківських зборів – каже Оля, донька якої там навчається.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Учні всіх шкіл вітають вчителів - не забуваючи, звичайно, про непорозуміння з ними - а там іноді розгортаються справжні війни – як от в одній з фастівських шкіл.... Вчитель має бути сам трохи дитиною - тобто настільки ж винахідливим та цікавим до життя - вважає вчитель музики Андрій Мацкевич. На його уроках - діти встигають вивчити і шкільну програму і поспівати пісень з репертуару “ТАТУ” або Діми Білана….

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG