Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття відвідала заступник голови партії “Трудова Україна” Олександра Кужель.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 3 жовтня 2005 - Івано-Франківська обласна організація партії “Трудова Україна” – одна з небагатьох у державі, яка після розколу цієї політичної структури підтримала на посаді голови кандидатуру Віталія Коновалюка. Заступник голови партії Олександра Кужель вирішила особисто з”ясувати, якою є остаточна позиція прикарпатських трудовиків.

Олександра Кужель відвідала Івано-Франківщину для того, щоб узяти участь у черговій конференції обласної організації партії “Трудова Україна”. Принаймні так вона пояснила свій приїзд до області: “На доручення президії “Трудової України” я була присутня на конференції, яку проводила івано-франківська обласна організація партії. На жаль, ми не мали змоги повністю дати інформацію. Однак ми впевнені, що люди повинні знати повну інфомрацію, а тоді ухвалювати з цього питання рішення”.

Олександра Кужель, як заступник одного з двох голів партії “Трудова Україна” - Володимира Сівковича, пояснила, що керівництво партії її уповноважило з’ясувати, що насправді спонукало іванофранківських трудовиків підтримати на посаді голови кандидатуру Віталія Коновалюка. Вона нарікала на те, що під час конференції їй не дали змоги в повному обсязі виступити перед рядовими членами партії. Олександра Кужель також заявила, що вимагатиме в обласної організації всіх протоколів щодо участі в конференції всіх районних осередків і відповідно легітимності проведення зібрання.

Ставлення івано-франківської обласної організації до зміни керівництва й розколу в партії було більш ніж очевидним. Два десятки партійців зустріли Олександру Кужель плакатами: “Трудова Україна” не ляже під Леоніда Кравчука”. У свою чергу Олександра Кужель запевняла, що в жодному разі “Трудова Україна” під керівництвом Володимира Сівковича не увійде до Громадянського форуму “Об”єднаймо Україну!”, який створив Леонід Кравчук, оскільки “Трудова Україна” не передбачає створення жодних передвиборчих блоків із Соціал-демократичною партією (об’єднаною). Заступник голови партії “Трудова Україна” Олександра Кужель пообіцяла, що Міністерство юстиції та суд своїми рішеннями незабаром покладуть край існуванню двох гілок “Трудової України”. Звичайно ж, на її переконання, легітимною є партія під керівництвом пана Сівковича.

Вона також повідомила, які завдання ставить перед собою партія в передвиборчий період: “Ми ухвалили рішення щодо того, що “Трудова Україна” буде у кваліфікований опозиції. Ця опозиція – це не опозиція до конкретних керівників держави, це опозиція, яка відстежує виконання командою, яка прийшла до влади, своїх обіцянок”.

Представники Івано-франківської обласної організації “Трудової України” заявили, що як керівника партії визнать лише Віталія Коновалюка. Варто також зауважити, що “Трудова Україна” на Прикарпатті не має особливо великого впливу на виборців. Традиційно галичани підтримують партії націонал-демократичного спрямування.
XS
SM
MD
LG