Доступність посилання

ТОП новини

Партія “Наша Україна” поверне собі стару назву – “Реформи і порядок”.


Геннадій Сахаров

Дніпропетровськ, 7 жовтня 2005 року.

Олександр Жир
У Дніпропетровську проведена пресконференція голови Контрольно-ревізійної комісії партія “Наша Україна”, голови дніпропетровської обласної організації партії Олександра Жира.

Олександр Жир розпочав пресконференцію повідомленням що позачерговий з’їзд партії “Наша Україна” 8-го жовтня за своєю суттю буде надзвичайним бо надзвичайною є ситуація в державі, як політична так і економічна. На з’зді має бути змінена назва партії –їй буде повернена стара назва “Реформи і порядок”. Причиною зміни назви Олександр Жир назвав дискредитацію бренду “Наша Україна” корупційними скандалами в оточенні президента, невиконання Віктором Ющенком передвиборних обіцянок, підписання спільного меморандуму з Віктором Януковичем. Склад сформованого Юрієм Єхануровим уряду Олександр Жир вважає свідченням злиття команди Леоніда Кучми і оточення голови держави. Віктора Ющенка намагаються перетворити на Кучму-3, сказав Олександр Жир. Він також не виключає можливості існування домовленості між Віктором Ющенком і Леонідом Кучмою, одним з пунктів якої є справа Гонгадзе.

Одним з головних питань з’їзду Олександр Жир назвав позиціонування партії у виборчій кампанії. За його словами буде поставлене на голосування питання про неможливість співпраці з Народним Союзом “Наша Україна”. Олександр Жир зазначив що найближчими союзниками партії “Реформи і порядок” на виборах мають стати блок Юлії Тимошенко і партія “Пора”, спільний виборчий список має очолити Юлія Тимошенко. Потенційними союзниками він також вважає Українську Народну партію, Народний Рух України і Українську Республіканську партію “Собор”.

На з’їзді буде також розглянуте питання про суміщення Віктором Пинзеником посад міністра фінансів і голови партії:

“Ми з розумінням ставимось до того, що на прохання президента України Віктор Пинзеник дав згоду і працює міністром фінансів. На сьогоднішній день це є один з найкращих фахівців з питань фінансів, питань макроекономіки. Робота Пинзеника в уряді, робота на інтереси України це абсолютно нормальна річ. Але в тій ситуації, в якій є сьогодні Україна і в якій є партія на думку багатьох членів партії поєднання цих посад шкодить партії. Тому це питання також буде обговорене на з’їзді”.

Олександр Жир сказав що про негайне переобрання голови партії не йтиметься і принаймні до наступного з’їзду у грудні Віктор Пинзеник очевидно очолюватиме партію. На запитання про можливі кандидатури на посаду голови партії пан Жир відповів, що у партії, яка створювалася не під конкретну людину, а на ліберальних ідеологічних засадах, достатньо достойних людей та що вирішення питання про голову партії є прероґативою з’їзду.
XS
SM
MD
LG