Доступність посилання

ТОП новини

Лідер УРП “Собор"Анатолій Матвієнко охарактеризував політичну ситуацію в державі.


Іван Костюк

Анатолій Матвієнко
Київ, 10 жовтня 2005 - Лідер УРП “Собор” Анатолій Матвієнко переконаний, що партіям національно-демократичного спрямування необхідно створити єдиний передвиборчий блок, який ґрунтуватиметься на засадах відданості національній ідеї та служіння народові. На його переконання, партія “Собор” не повинна зараз думати про “Народний Союз “Наша Україна” або ж про блок Юлії Тимошенко, які об’єднані виключно на політично-комерційних інтересах.

Як твердить голова Української республіканської партії “Собор” Анатолій Матвієнко, усі ті, хто підтримав Віктора Ющенка під час Помаранчевої революції, зараз відповідальні за того президента, якого вели до влади. І відповідальні передовсім не перед Ющенком, а перед виборцями, які повірили обіцянкам, що їх давали на Майдані. Що ж до конфлікту, який нещодавно виник у середовищі Української республіканської партії “Собор”, то Анатолій Матвієнко наголошує, що частина керівництва партії піддались на умовляння Юлії Тимошенко і закликають увійти до блоку її імені. Навзамін вони сподіваються отримати депутатські місця у Верховній Раді.

Натомість нинішній лідер УРП “Собор” переконаний, що партія повинна обстоювати власні позиції, як це було впродовж 17 років, і не зраджувати національно-демократичним ідеям. Водночас Анатолій Матвієнко заявляє, що УРП “Собор” увійде до парламенту:

“Думаю, що ми будемо парламентською партією. В якому ми будемо блоці, в якій конфігурації, зараз мені важко говорити, тому що я маю на меті все ж таки провести переговори з Юлією Володимирівною, провести переговори з Костенком, з Тарасюком - побачити, наскільки вони готові йти на такий ризикований проект, як блок національно-демократичних сил як самостійний суб’єкт”.

Разом з тим Анатолій Матвієнко впевнений, що УРП “Собор” не повинна за будь-яку ціну намагатися потрапити до Верховної Ради:

“Я хочу ще раз наголосити, що за будь-яку ціну прагнути потрапити до парламенту - партія на сьогоднішній день на таку розкіш не має права”.

Анатолій Матвієнко повідомив також, що незабаром відбудеться з’їзд і, що цілком ймовірно, йому можуть запропонувати піти з партії. Однак він усе ж вірить у те, що ідеологію Української республіканської партії “Собор” визначає не кон’юктура, а передовсім інтереси України. З цього огляду лідер УРП “Собор” має всі підстави, як сам заявляє, бути також переконаним у тому, що національно-демократчині партії не розчиняться у передвиборчих блоках, які здебільшого виникли на політично-комерційній основі.
XS
SM
MD
LG