Доступність посилання

ТОП новини

Лідер азербайджанської опозиції Расул Гулієв, затриманий учора в Криму на вимогу офіційного Баку, має статус політичного біженця


Про це сьогодні у Симферополі заявив незалежний британський спостерігач Боб Стюарт, який супроводжував азербайджанського опозиціонера.

Про це сьогодні у Симферополі заявив незалежний британський спостерігач Боб Стюарт, який супроводжував азербайджанського опозиціонера.

Полковник Боб Стюарт, який раніше командував британським миротворчим контингентом у Боснії і Герцоговині, а нині займається правозахисною діяльністю, висловив своє здивування: “Расула Гулієва могли заарештувати в Баку, замість того, щоб заарештовувати в Україні. Це може досить неприємно вдарити по Україні”, - сказав британський правозахисник.

Зараз Расул Гулієв перебуває в ізоляторі тимчасового утримання у Бахчисараї. Протягом цієї чи наступних двох діб там має відбутися судове засідання про його арешт та екстрадицію до Азербайджану. Офіційний Баку інкримінує колишньому спікеру Меджлісу Азербайджану низку фінансових і службових злочинів і вимагає його видачі. Расул Гулієв, який останні 9 років перебуває в опозиції і вигнанні, летів з Лондона до Баку, щоб взяти участь у виборах парламенту, призначених на 6 листопада. Бакинський аеропорт відмовив у посадці літака з опозиціонером і той сів у Симферополі.
XS
SM
MD
LG