Доступність посилання

ТОП новини

Відповідь колишнього кримського прем’єра Сергія Куницина.


Володимир Притула


Симферополь, 18 жовтня 2005 - Після кількамісячного “політичного” мовчання колишній кримський прем’єр Сергій Куницин зустрівся з місцевими журналістами і розповів про те, що він думає про нещодавніх політичних союзників, з ким збирається блокуватися на майбутніх виборах і як допомагає новому кримському уряду.

На відміну від більшої частини кримських політиків, які останнім часом активно піаряться, Сергій Куницин більш як два місяці провів у своєрідній політичній тіні, майже не спілкуючись із журналістами. У вівторок він перервав своє тимчасове мовчання і провідомив, що активно готується до майбутніх виборів. Причому, він та очолювана ним кримська організація НДП готові як до пропорційної так і до мажоритарної систем виборів до Кримського парламенту. Сергій Куницин повідомив, що знає про можливість зміни виборчої системи в автономній республіці, за що виступають деякі політичні сили, але вважає її мінімальною: “Я не вірю в те, що закон буде змінений. Ні теоретично, ні практично його не змінити. У мене є аргументи, які я не можу оприлюднити публічно, але знаю, що в Криму однозначно залишиться пропорційна система виборів. Парламент України, навіть якщо законопроект буде внесений, а над ним уже працюють, не зможе змінити законодавтво. Але, якщо його змінять, ми будемо готові і до цього варіанту розвитку подій і до цього варіанту роботи”, - сказав Сергій Куницин.

Коментуючи останню заяву лідера кримської організації Народної партії Анатолія Корнійчука про неможливість створення в Криму спільного виборчого об’єднання під назвою “Блок Литвина-Куницина”, про що ми повідомляли учора, Сергій Куницин звинуватив лідера кримських “народників” в неетичності та обмані Володимира Литвина і його однопартійців. За словами Сергія Куницина, Анатолій Корнійчук без згоди автора оприлюднив попередню і конфіденційну пропозицію про такий блок, і тепер це матиме наслідки саме для кримського лідер Народної партії: “У цій команді все неоднозначно і не все так благополучно, як здається. Я думаю, що після останніх виступів Анатолія Корнійчука, після його такої поведінки, у самій парторганізації будуть великі проблеми. У мене є підстави про це говорити, і вони уже розпочинаються”, - повідомив лідер кримських народних демократів.

Він сказав, що попри це, НДП і далі вважає Народну партію своїм партнером і сподіваєтся на формування спільного блоку в Криму. Він також спрогнозував, що кримські організації партії “Союз” та СДПУ(о) не блокуватимуться ні з ким і кожна піде на вибори самостійно. Самостійно, але в блоці підуть у Криму Народний Рух і Меджліс. Водночас Сергій Куницин інші політичні конфігурації у Криму назвати не ризикнув: “В усьому іншому спектрі: Партія регіонів, Російський блок, “зелені”, “народники”, НДП і так далі - тут можуть бути зовсім різні конфігурації. Зовсім різні, у тому числі – неочікувані”. – вважає Сергій Куницин.

Серед неочікуваних, але вже на загальноукраїнському рівні, він не виключив відновлення блоку між Віктором Ющенком та Юлією Тимошенко. На його думку, нинішня політична ситуація розгортається таким чином, що не треба виключати і створення блоку Ющенко-Литвина-Януковича.
XS
SM
MD
LG