Доступність посилання

ТОП новини

Делегація НАТО відвідала Одесу.


Петро Каландирець

Церемонія відкриття в Одесі курсів німецької мови для військових
Одеса, 20 жовтня 2005 - Триває візит в Україну делегації послів країн-учасниць блоку НАТО. 20 жовтня під час перебування в Одесі вони відкрили курси німецької мови для військовослужбовців Південного оперативного командування і регіональний інформаційний центр безпеки.

Поважну делегацію послів країн-учасниць блоку НАТО в Одесі зустрічали нечисленні пікети з протестом проти залучення України до Північноатлантичного альянсу. Крім представників Компартії та Партії Зелених до пікетів долучилися активісти проросійської організації „Єдіноє отєчєство”.

Тим часом у Будинку офіцерів Південного оперативного командування сьогодні відкриті курси перепідготовки українських військовослужбовців, які незабаром будуть звільнені в запас. У церемонії відкриття взяли участь члени Північноатлантичної ради. За програмою альянсу в Одесі відкриті курси вивчення англійської і німецької мов та спеціальні курси для військових моряків, медиків. В їхніх рамках будуть проходити навчання близько 50 військовослужбовців.

Ця програма розрахована на 5 років, буде фінансуватися за рахунок громадянських фондів НАТО і має позитивно вплинути на ставлення до альянсу з боку українських громадян.

Олександр Розмазнін
Відомо, що військовослужбовці Південного оперативного командування Збройних Сил України беруть участь у різноманітних міжнародних навчаннях в рамках програми „Партнерство заради миру”, виконують миротворчі завдання у багатьох регіонах світу. На думку командування Південного оперативного командування, нинішній візит делегації послів країн членів НАТО сприятиме встановленню безпосередніх робочих контактів органів військового управління Збройних Сил України з керівництвом міжнародних структур Північноатлантичного альянсу. НАТО і Україна мають вже тривалий досвід співпраці у сфері соціальної адаптації військовослужбовців.

Представник департаменту політичних відносин і безпеки НАТО Жерар Мале повідомив, що курси іноземних мов будуть охоплювати не лише столицю України, але і такі міста як Одеса, Дніпропетровськ та Львів. Згадана програма вже одержала підтримку з боку міністра оборони України.

Заступник командувача військ Південного оперативного командування з гуманітарних питань, полковник Олександр Розмазнін вважає, що питання вступу України до блоку НАТО є перспективою майбутнього.

„Це не станеться цього року чи у 2006 році. Необхідно ухвалити політичне рішення і провести велику підготовчу роботу. Ми маємо вийти на стандарти НАТО. Коли ми це зробимо, тоді буде така перспектива. Сьогодні Україна є насередині завершального етапу підготовки до вступу. У нашої держави має бути майбутнє. А майбутнє може бути лише тоді, коли ця держава буде захищена. Не буде захисту, не буде і майбутнього. Парасолька цього захисту на сьогоднішній день є в руках саме НАТО”, - сказав Олександр Розмазнін.

Антинатівські пікети біля Одеського інституту сухопутних військ
Посли країн-учасниць блоку НАТО мали зустріч зі студентами Одеського інституту сухопутних військ, провели „круглий стіл” для студентів різноманітних вищих навчальних закладів міста та відкрили у приміщенні національного університету імені Мечникова регіональний інформаційний центр безпеки. Згаданий центр містить бібліотеку з матеріалами про історію і нинішні завдання Північноатлантичного альянсу. Передбачається, що фондами центру безпеки, який буде фінансуватися з фондів блоку, матимуть можливість користуватись усі охочі – від студентів та викладачів вищих навчальних закладів до політологів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG