Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровську обласну організацію “Батьківщина” очолила тітка Юлії Тимошенко.


Геннадій Сахаров

Антоніна Ульяхіна
21-го жовтня у Дніпропетровську відбулася звітно-виборча конференція обласної організації партії “Батьківщина”.

У обласній конференції взяли участь 74 делегати, котрі представляли понад 11000 членів партії, з яких 4000 – жителі обласного центру. З привітаннями виступили заступник голови обласної організації УНП Анатолій Сокоринський, котрий висловив надію, що партії, які входитимуть до блоків Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, не поборюватимуть одне одного на виборах та заступник голови обласної організації партії “Реформи і Порядок” Володимир Чернявський , котрий закликав до спільних дій ПРП і Батьківщини на виборах. Заступниця голови обласної ради Галина Булавка запевнила у тому, що керівництво обласної ради і організація “Батьківщини” співпрацюватимуть.

У звіті за минулий період голова обласної організації Геннадій Глядчишин повідомив про роботу з підготовки до виборів. Зокрема – у області практично сформовані виборчі штаби “Батьківщини”, які забезпечені оргтехнкою, комп’ютерами і засобами зв’язку. Оновлений транспортний парк. Видається обласна щотижнева газета “Батьківщина”. Робота керівництва обласної організації та її бюро визнана задовільною. Від такої оцінки роботи обласної організації утрималася голова контрольно-ревізійної комісії Антоніна Ульяхіна, рідна тітка Юлії Тимошенко, кандидатура котрої була висунута на голову обласної організації “Батьківщини”.

При одному голосі проти і одному делегаті, котрий утримався від голосування, Антоніна Ульяхіна була обрана головою організації.

У розмові з журналістами підчас перерви Антоніна Ульяхіна сказала що Юлія Тимошенко не надто схвально ставиться до обрання своєї тітки головою організації “Батьківщини” на Дніпропетровщині бо відтепер з огляду на зайнятість родичка голови партії не зможе приділяти матері Юлії Тимошенко, з якою вона проживає спільно, стільки часу, скільки приділяла раніше. Антоніна Ульяхіна полишає посаду генерального директора приватної фірми щоб увесь свій час віддавати партійній роботі.

Нова голова обласної організації вважає що на Дніпропетровщині “Батьківщина” на виборах до Верховної і місцевих рад може набрати 40 відсотків голосів і разом з партіями-учасницями блоку Юлії Тимошенко стати впливовою політичною силою в області. Щодо співпраці з партією “Громада” пані Ульяхіна висловилася дипломатично, сказавши що не можна відкидати нікого, хто пропонує співпрацю, але інформації щодо намірів “Громади”, її складу і дій вона не має.

На запитання чи не трактуватимуть обрання тітки Юлії Тимошенко головою організації як намагання впливати через неї на голову партії та отримувати преференції для організації Антоніна Ульяхіна відповіла:


“Яка вигода партії коли є вплив на Юлію Володимирівну? Вона що, по іншому буде мислити? Якби вона була прем’єр-міністром а я при ній віцепрем’єром ми могли б обговорювати це питання. А тут я скажу – навпаки, те, що ми родичі, є якесь паралельне чи однакове сприйняття багатьох питань. Я гадаю, це скоріш за все. А потім, тут мабуть голосують з повагою до Юлії Володимирівни, але, очевидно, спираючись на певні мої особисті якості.”

На конференції розгорнулася дискусія навколо кількості членів бюро організації та складу бюро. Делегати не погодилися з пропозицією обрати бюро з 13-тьох осіб. Зрештою після збільшення кількості членів бюро до 17-х і висування 20-тьох кандидатур члени бюро були обрані рейтинговим голосуванням. Конференцією також висунуті делегати на з’їзд партії.
XS
SM
MD
LG