Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович під час перебування в Одесі пророкував Україні економічну катастрофу.


Петро Каландирець


Одеса, 25 жовтня 2005 (RFE/RL) - Таку заяву зробив лідер Партії регіонів на прес конференції для місцевих журналістів. Віктор Янукович розповів працівникам ЗМІ про плани очолюваного ним блоку на майбутніх виборах та про власне бачення нинішньої економічної ситуації в країні.

За словами Віктора Януковича, півтора місяці тому в Україну з Москви був переданий контракт на постачання газу у 2006 році. Згаданий контракт передбачає продаж Україні газу за європейськими цінами.

„Якщо це станеться, Україні доведеться доплачувати до нинішньої ціни за газ понад два мільярди 600 мільйонів доларів. Цю зміну вартості відчують усі споживачі газу. Вартість для звичайних споживачів зросте на 180% . Як наслідок, відбудеться зростання цін за комунальні послуги та товари промислового виробництва. Це питання нас надзвичайно турбує”, - заявив Віктор Янукович.

На його думку, „такі галузі як хімічна, чорна металургія втратять власну рентабельність”. Згадана тема стала причиною засідання політвиконкому Партії регіонів у Києві, під час якого проведена внутрішньопартійна дискусія. Мова йшла і про підписання „Укрнафтогазом” контракту з „Дойчебанком” на одержання кредиту у розмірі двох з половиною мільярдів євро, частина якого вже витрачена на сплату податків.

Лідер Партії регіонів повідомив, що після конференції Одеської міської партійної організації та з’їзду у Києві буде оголошене прізвище кандидата на посаду Одеського міського голови на виборах 2006 року, якого підтримають „регіонами”. Тоді ж стане відомо, чи потрапить до партійних списків на вибори до парламенту чи до Одеської міськради прізвище екс-міського голови Руслана Боделана.

До речі, усунення колишнього голови „регіоналів” в Одесі з посади міського голови Віктор Янукович вважає “політичним замовленням і переслідуванням”.

“Що стосується юридичної оцінки цього питання, ми будемо продовжувати відстоювати власну позицію про те, що рішення суду з цього приводу було політично ангажованим”.

Віктор Янукович заявив, що він не підтримує кроків, спрямованих на визнання Української Повстанської Армії борцями за волю України та засуджує спроби провести 15 жовтня у Києві парад ветеранів ОУН-УПА .

„Переписувати історію ми не повинні дозволяти. Історія- це історія”, - сказав він.

Висловився лідер Партії регіонів і стосовно продажу на аукціоні підприємства „Криворіжсталь”. На його думку, подібні аукціони призведуть до повної втрати незалежності України.

„Українські інвестори нині неконкурентноздатні і не братимуть участі у приватизації, а тому Україна втрачатиме стратегічні об’єкти”.

Віктор Янукович переконаний, що очолювана ним партія одержить найбільше голосів у обраній у 2006 році Верховній Раді.

„Соціологічні дослідження нині показують, що Партія регіонів нині на першому місці рейтингу популярності. Ми будемо прагнути утримати це місце під час парламентських перегонів. І ми на це розраховуємо, що нас підтримає наш виборець, бо ми здатні ефективно виконувати державну політику”.

Натомість Віктор Янукович відмовився назвати партії, з якими буде співпрацювати Партія регіонів на майбутніх виборах.

„Партія регіонів має власну ідеологію. Всі, хто будуть її поділяти, будуть нашими союзниками. Я зараз не хочу про це багато казати. Ми не будемо ділити на „своїх” і „чужих”. Ми будемо шукати, як об’єднувати країну. Але ми будемо застерігати людей від популістів, які свідомо дурять народ”.

Віктор Янукович заявив, що очолювана ним партія нині працює над створенням в Україні „незалежного інформаційного центру” і пообіцяв, що у разі перемоги на виборах 2006 року Партія регіонів „вирівняє ситуацію і буде захищати інтереси українського канонічного православ’я”.

На конференції Партії регіонів, проведеній цього дня в Одесі, були присутні чимало відсторонених від нинішньої влади колишніх чиновників, ректор юридичної академії, колишній голова ЦВК Сергій Ківалов.
XS
SM
MD
LG