Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті „промислово” виготовляли марихуану.


Іван Костюк

Конопля квітне
Івано-Франківськ, 25 жовтня 2005 (RFE/RL) - Правоохоронці Івано-Франківщини повідомили, що мешканець Прикарпаття налагодив виробництво маріхуани. Наркотики він розповсюджував не лише на території області, а й постачав їх до Львівської та Чернівецької областей, а також за кордон.

Мешканець Івано-Франківщини, прізвище якого правоохоронці в інтересах слідства не називають, налагодив виробництво маріхуани. За останні роки це на Прикарпатті перший такий випадок. Причому, як заявляють представники обласного управління служби безпеки, він продавав не банальну макову соломку, а повноцінний перероблений наркотик. Маріхуану зловмисник постачав до Львівської та Чернівецької областей. Під час чергової оборудки наркоторгівця затримали працівники спецслужб. На місці події вони вилучили майже три кілограми маріхуани. Ще два з половиною кілограми наркотика виявили в наркодилера вдома.

За оцінками фахівців, вартість вилученого наркотика на чорному ринку становить двадцять тисяч гривень. За попередніми даними, наркоторговець може бути засуджений на три з половиною роки позбавлення волі. Як встановили співробітники служби безпеки, маріхуана з Прикарпаття потрапляла не лише до сусідніх областей, але й за кордон. Зокрема в міжнародному відділі Івано-Франківського поштового відділення виявлено конверт, адресований до однієї з країн Західної Європи, в якому містилося понад два грами наркотика.

Лист був адресований одному з мешканців Івано-Франківщини, який виїхав за кордон на заробітки. За цим фактом також порушена кримінальна справа. Окрім виробництва та розповсюдження маріхуани, працівники спецслужби оприлюднили інформацію щодо діяльності групи лікарів однієї з центральних районних лікарень області. У поле зору оперативників потрапили шість працівників цього медичного закладу на чолі із завідувачем поліклінікою, яких підозрюють у тому, що впродовж минулого та цього року вони незаконно виписали кілька десятків рецептів на отримання психотропних лікарських засобів особам, які перебувають на обліку з діагнозом „наркоманія”. Щодо цього випадку також порушена кримінальна справа, і на сьогоднішній день у ній триває слідство.
XS
SM
MD
LG