Доступність посилання

ТОП новини

Народний Рух України на Миколаївщині розпочав підготовку до виборів у Ради різних рівнів.


Петро Каландирець

Миколаїв, 28 жовтня 2005 (RFE/RL) - Про це повідомив на організованій прес конференції лідер крайової організації НРУ, народний депутат України Юрій Діденко. За його словами, підготовка до виборів 2006 року тривала ще з дня завершення минулих перегонів, але нині значно активізувалася.

Миколаївській крайовий Рух вже підготував список кандидатів до Рад різних рівнів. Завершується формування власних виборчих штабів і тривають переговори з політичними силами коаліції Віктора Ющенка, яка працювала ще на виборах 2002 року. Юрій Діденко висловив переконання, що відповідні домовленості про співпрацю будуть досягнуті, враховуючи той факт, що на виборах 2004 року більше голосів підтримки від виборців Миколаївщини одержав конкурент нинішнього Президента України.

Рух бачить серед своїх союзників на майбутніх виборах, серед інших, Народний Союз „Наша Україна”. Партійна організація НРУ, на засіданні Центрального проводу, як відомо, вже ухвалила звернення до усіх учасників виборчих перегонів з пропозицією приєднатися до виборчого блоку Віктора Ющенка і разом йти на вибори 2006 року.

„Сьогодні все залежить від доброї волі наших колишніх соратників. Спільна робота дозволить досягти успіху. Вже тривають переговори з різними політичними партіями, зокрема, про спільну підтримку кандидатів на посаду міських голів у різноманітних райцентрах Миколаївської області”, сказав Юрій Діденко.

На його думку, значною мірою успіх прихильників Віктора Ющенка на виборах 2006 року на Миколаївщині буде залежати і від успішної діяльності уряду Юрія Єханурова та від рівня життя громадян України. НРУ має у регіоні належний авторитет. Його структури діють у всіх районах області. Тривалий час, незважаючи на проблеми з фінансуванням, видається у Миколаєві і всеукраїнський тижневик „Український Південь”.

На проведеній прес конференції народний депутат України Юрій Діденко висловив свою точку зору і з приводу проведеного днями аукціону з продажу підприємства „Криворіжсталь”. На його думку, „це був один з найбільш успішних аукціонів за сучасну історію незалежної України. Це був один з переломних етапів в історії країни. Я сподіваюсь, що цей успіх буде продовжений урядом Єханурова. Україна чесно, прозоро продала „Криворіжсталь” незважаючи на шалений спротив противників нинішнього Президента”.

Юрій Діденко прокоментував і позицію лідера Партії регіонів Віктора Януковича, який наголошує, що продаж „Криворіжсталі” є втратою стратегічного об’єкту.

Юрій Діденко: „З боку згаданих Вами політичних сил некоректними виглядають такі коментарі. Таким нечесним чином вони прагнуть набирати собі бали напередодні майбутніх виборів і знову прагнуть представляти себе ледве не захисниками вітчизни. Не слід забувати про те, що „Криворіжсталь” вже була продана за часів Кучми, але у шість разів дешевше. Ніхто з команди Януковича тоді не сумував з цього приводу...”

Народний депутат України Юрій Діденко висловив думку, що не менш успішним був би аукціон і з продажу Чорноморського суднобудівного заводу. Щоправда, на його думку, нині це занепадаючи підприємство слід повернути у державну власність і визначити кроки для відродження на Миколаївщині суднобудування.
XS
SM
MD
LG