Доступність посилання

ТОП новини

Дружба Одеси і Йокогами міцнішає.


Петро Каландирець

Подарунки від гостей з Японії
Одеса, 28 жовтня 2005 - Протягом чотирьох днів в Одесі перебуває делегація „Комітету дружби Йокогама – Одеса”. Гості прибули до причорноморського міста 27 жовтня і вже встигли відвідати Одеський національний університет, театр опери і балету, стали учасниками урочистого офіційного прийому у Одеського міського голови.

Делегацію у складі 11 осіб очолив голова „Комітету дружби Йокогама-Одеса” Казуо Андо. Саме він мав нагоду звернутися до Одеського міського голови Едуарда Гурвіца і запевнив, що очолювана ним організація і далі робитиме все можливе для зміцнення і розвитку відносин між двома містами – побратимами.

„Наші стосунки довгі роки розвиваються у напрямку зростання, і є корисними для обох сторін”, - сказав, зокрема, під час спілкування з японською делегацією мер Одеси. Едуард Гурвіц нещодавно мав можливість брати участь в урочистостях, влаштованих у Йокогамі з нагоди 40 – річчя побратимських відносин з Одесою.

Директор департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков повідомив, що українське причорноморське місто має нині 38 споріднених міст і 24 міста-побратими.

„Серед них Йокогама посідає особливе місце. Це один із найбільш активних наших партнерів. Відносини з Йокогамою завжди відрізнялися особливою щирістю.

Це вже 14 візит йокогамської делегації до Одеси за сорок років наших побратимських відносин. Я можу сказати, що завжди з великою приємністю ми приймаємо саме японські делегації. Є стосунки, які вигідні з економічної чи політичної точок зору, а відносини з Йокогамою важливі ще й з моральної точки зору.

Ми завжди відчуваємо велику підтримку наших японських друзів у всіх добрих починаннях”,
- сказав Олег Долженков.

Делегація передала міському голові Одеси привітання від мера Йокогами і численні подарунки.

Останнім часом японські делегації все частіше відвідують Одесу з метою пошуку ділових партнерів з подальшою спільною реалізацією різноманітних проектів. Під час зустрічей, проведених у мерії Одеси, підприємці з Японії висловлювали зацікавлення інвестуванням будівництва сучасного житла, готелів та реконструкції Міжнародного аеропорту „Одеса”.
XS
SM
MD
LG