Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада підтримала кандидатуру Олександра Медведька на призначення Генпрокурором


За таке рішення сьогодні у парламенті проголосували 303 депутати, це майже всі фракції, за винятком соціалістів та “Єдиної України”. Із фракції БЮТ проголосували троє депутатів.


За таке рішення сьогодні у парламенті проголосували 303 депутати, це майже всі фракції, за винятком соціалістів та “Єдиної України”. Із фракції БЮТ проголосували троє депутатів.

Виступаючи перед голосуванням, Медведько заявив, що він усвiдомлює ступiнь вiдповiдальностi посади Генпрокурора:

“Я повністю усвідомлюю всю міру відповідальності, що пов’язана з посадою Генпрокурора. Це розуміння ґрунтується на моєму життєвому та професійному досвіді. Українська громада втомилася від перманентних конфліктів навколо прокуратури і очікує від нового Генпрокурора перш за все чесності, виваженості, політичної заангажованості та об’єктивності. Коло претендентів на цю посаду було широким, тому я вдячний за висловлену Президентом України довіру . Я абсолютно впевнений, що посада Генпрокурора має бути політично незалежною”.

Новому генпрокурору - 50 років. 25 з них – працює в органах прокуратури. Починав свою кар’єру помічником прокурора на Донеччині. Двічі був і заступником генпрокурора України.

Член БЮТ Андрій Шкіль заявив, що новопризначений генпрокурор політично заангажований:

“Після цього голосування ми можемо чітко і однозначно сказати, що в Україні буде діяти прокурорська вертикаль. Тому що це зрощення під час голосування, коли голосують комуністи, партія Регіонів і “Наша Україна” вкотре. Зараз знову буде діяти та ж сама машина, яка діяла до цього. Тому мені шкода колег з “НУ”, які підтримали цей процес. Боротьба з кучмізмом не може полягати у тому, щоб його очолити. Не може ніхто ставити своїх людей на посади силових структур. Не може Петро Порошенко ставити своїх людей туди і ви не повинні були підтримувати політично заангажовану кандидатуру”.
XS
SM
MD
LG