Доступність посилання

ТОП новини

Чи заберуть у Віталій Кличка титул чемпіона світу.


Василь Зілгалов


Прага, 7 листопада 2005 – Вістка про ще одну травму Віталія Кличка за тиждень до його давно очікуваного бою з чорношкірим американцем Хасімом Рахманом Лас Веґасі просто шокувала всіх. І не лише тому, що це вже третя невдача з проведенням цього поєдинку, коли впродовж року Віталій втретє отримує травму на тренуванні. А й тому, що керівництво Даблю Бі Сі пообіцяло раніше, що якщо втретє матч не відбудеться з вини Кличка, то найпрестижніший титул чемпіона світу в суперважкій вазі буде переданий Хасіму Рахману.

Як тільки стало відомо з табору Кличка, що він не зможе через травму правого коліна провести захист свого титула Чемпіона світу у суперважкій вазі за версією WBC 12 листопада у Лас-Вегасі, як промоутер Хасіма Рахмана, знаменитий промоутер Дон Кінг, відразу ж оголосив свого підопічного Чемпіоном світу. Хоча це, як зауважують оглядачі в США, поки що лише емоції.

Віталій отримав травму в четвер під час тренувань. Попередній діагноз – пошкодження меніска правого коліна. На початку року Віталій уже мав травму меніска на лівому коліні, а потім переніс операцію на спині. І ось третя прикрість.

Хоча дехто вважав, що Віталій мав вийти у ринг з травмою, адже його чекав, незалежно від результату, гонорар у сумі вісім мільйонів доларів. Хасіма Рахмана – понад два мільйони. Та Кличко сказав, що для нього важливіший результат бою, а не гонорар.

Що очікує Віталія Кличка у найближчі дні, про це у понеділок нам сказав його прес-секретар Юрій Нестеренко.

Юрій Нестеренко

Америка тільки прокидається, але вчора Віталій мав розмову з доктором Річардом Стедманом, і він повинен зустрітися з ним саме сьогодні. А у вівторок у вечері ми очкуємо на те, що Віталій уже буде у Києві.

Василь Зілгалов

Як би там не було, але рішення про долю найпрестижнішого поясу WBC у суперважкій вазі вирішуватиме все ж таки сама федерація, точніше її президент Хосе Сулейман, а не промоутер Хасіма Рахмана.

Зновау точка зору Юрія Нестеренка.

Юрій Нестеренко

Якщо пригадати, як Хосе Сулейман поводив себе з Леноксом Льюісом, коли він весь час переносив, він 5 разів переносив поєдинок проти Віталія Кличка, і Ленокс Льюіс все ж мав в руках пояс чемпіона.

Я думаю, що Хосе Сулейман опиниться під великим тиском Дона Кінга, який вміє натиснути на людину і натиснути дуже сильно.

Василь Зілгалов

Нагадаю, що Дон Кінг є господарем трьох чемпіонів у суперважкій вазі: у WBA Джон Руіз, в IBF – Кріс Бьорд і в WBO – Лаймон Брюстер і має намір провести об’єднавчі бої в усіх чотирьох версіях.

Але як можуть розвиватися події? Знову слово Юрію Нестеренку.

Юрій Нестеренко

За правилами WBC, які будуть виконуватися саме тому, що чемпіон Віталій Кличко, Хосе Сулейман зробить так, щоб титул чемпіона став вакантним.

Ті розмови про те, що Хасім Рахман тимчасовий чемпіон, і він одразу отримає в руки титул чемпіона, то це просто безглуздо, то нісенітниця.

Василь Зінгалов

Поки що з табору Хосе Сулеймана ніяких офіційних коментарів немає, та й фахівці боксу в Америці вважають, що керівнитцво WBC вичікуватиме щонайменше тиждень, перш ніж оголосити якесь рішення.

Сам Віталій Кличко у розмові з нами сказав у понеділок після обіду. Віталій Кличко

Я розмовляв з Хосе Сулейманом учора вранці. І до того часу, поки не буде зроблено висновків медичної комісії, яка тепер буде обстежувати коліно, WBC не буде ухвалювати жодних рішень. Тобто, ми чекаємо результатів обстеження.

Василь Зілгалов

Нагадаємо, що свого часу бій чемпіона світу у цій же категорії Ленокса Льюіса переносився тим же самим Хосе Сулейманом аж п’ять разів.

І ще одне. На сайті WBC напередодні 12 листопада, планованого поєдинку Кличко-Рахман, проводилося опитування щодо прогнозу на цей бій. Так от, із близько трьох тисяч учасників опитування понад 77% вважали, що переможе Віталій Кличко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG