Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Одеської міськради підтримали прозорі земельні аукціони...


Петро Каландирець

Пікет біля міськради Одеси
Одеса, 9 листопада біля будинку Одеської міськради Ради було багатолюдно. Найчисельнішим був пікет одеситів, які протестували проти припинення роботи телерадіокомпанії „ГЛАС”.

Заступник Одеського міського голови Володимир Курінний наголосив, що навколо теми подальшої долі „ГЛАСу” спекулюють багато лідерів політичних партій і громадських організацій „використовуючи ситуацію для відвертого піару.

Але, маю наголосити, що ми були учасниками Помаранчевої революції не для того, щоби деякі представники політичних партій, які пов’язують себе з Президентом і нині компрометують його, мали можливість спокійно захоплювати телеканали. Для мене не важливо хто париться цією темою, для мене важливо, щоби в ефірі місцевих телебачення і радіо був „ГЛАС””.


Присутній на акції представник комітету народного контролю „Прозора влада” Андрій Ющенко підтримав вимоги журналістів. „У цій справі слід поставити крапку. Телерадіокомпанія має виходити в ефір”.

Адміністрація „ГЛАСу” вважає причетними до конфіскації обладнання та припинення трансляції її програм представників місцевих організацій Народного Союзу „Наша Україна” та Соціалістичної партії України.

На сесії Одеської міської Ради протягом дня обговорили чимало важливих для мешканців міста питань. Серед них – підтримано рішення про проведення земельних аукціонів, остаточні ухвали щодо муніципальної позики. Депутати затвердили технічні паспорти земельних ділянок, які планують продати на торгах під час аукціонів.

Депутат Борис Литвак назвав важливим кроком ухвалене рішення про проведення прозорих аукціонів з продажу землі.

“Величезна кількість одеситів очікує врегулювання цих питань. Не дарма на представленні нового Генерального прокурора серед найголовніших завдань поставлених перед ним Президент визначив – повернення пограбованих у територіальних громад земель. Тут більше морального ніж матеріального. Я не вірив у те, що у сесійному залі підніметься 51 рука за те, щоби не винести на аукціон все те, що підлягає продажу на користь міста”, - сказав Борис Литвак.

На сесії була підтримана і пропозиція депутата Литвака щодо поіменного голосування та вільного доступу засобів масової інформації до результатів голосування, де була б зазначена партійна і фракційна приналежність депутатів.

Начальник управління земельних ресурсів Одеського міськвиконкому Ірина Ковріжних у виступі на сесії висловила переконання, що від успішності проведення торгів з продажу землі залежить „чи буде у одеситів взимку світло, тепло, газ, чи будуть відремонтовані аварійні дахи? Від цього залежить реалізація багатьох важливих для міста програм”.

Одне з гасел
Не залишили на сесії без уваги і молодь Одеси. Затверджена концепція розвитку участі молоді та неповнолітніх дітей у вирішенні проблем Одеської міської громади на 2005 – 2015 роки „Молода громада”. Згадана концепція розроблена у відповідності із Європейською Хартією участі молоді у муніципальному та регіональному житті. Схвалений документ приділятиме увагу просуванню прав молоді, зокрема, рівних прав молодих чоловіків та жінок на освіту, зайнятості, здоров’ю, участі у прийнятті рішень з питань, які належать до сфери їхніх інтересів. Фінансування програм та заходів, які будуть створені та затверджені на підставі цієї Концепції, здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених бюджетом міста, та з інших джерел, не заборонених законодавством.

Доречі, відтепер в Одесі діятиме і міський Центр військово-патріотичного виховання „Пост №1”

Тривале обговорення на сесії викликало обговорення і ухвалення програми боротьби з грипом, пташиним грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями в Одесі на 2005 – 2009 роки.

Ухвалена програма передбачає, серед іншого, проведення комплексу протиепідемічних заходів, підготовку медичних кадрів з питань профілактики грипу, пташиного грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій, забезпечення оптимальних умов зберігання та транспортування вакцини проти грипу від складу до щеплю вальних пунктів, вдосконалення системи інформування населення з питань профілактики інфекційних хвороб. Фракція Партії зелених, враховуючи небезпеку поширення пташиного грипу, висловила ідею запропонувати і місцевим осередкам різноманітних політичних партій взяти участь у інформаційній кампанії, яка покликана не допустити поширення небезпечної для життя людини хвороби в Одесі.

Скандал навколо телерадіокомпанії „ГЛАС” став темою для дискусії і у сесійному залі. Серед депутатів Ради проведений збір підписів під зверненням до Президента України, Голови Верховної Ради та Генерального прокурора України. У багатьох у сесійному залі викликав щирий подив той факт, що до „захисників свободи слова в Одесі” автори документу записали місцеву телекомпанію РІАК...

Фракція Народного Союзу „Наша Україна” оприлюднила на сесії власну заяву, у якій звернулася до правоохоронних органів та суду з проханням дати правову оцінку подіям на ТРК „ГЛАС”.

Депутати не дали згоди на задоволення клопотання прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності депутата міської Ради Анатолій Ліпєєва. За словами правоохоронців, Ліпєєва затримали під час отримання хабара у розмірі 250 доларів. За клопотання прокуратури не проголосував жоден з депутатів.

Анатолій Ліпєєв повідомив, що ставлення до нього у слідчому ізоляторі було далеким від людського. „Останнім часом у мене з’явилися галюцинації. Я майже втратив зір. Загострився гепатит”, сказав він у своєму зверненні до присутніх у сесійному залі. За словами пана Ліпєєва - оперативна зйомка проведена під час його затримання є „сфальшованою”.

Депутати затвердили новий склад „земельної” комісії міськради та обрали нового голову комісії. Ним став Віктор Боровський.

Тривале обговорення викликало на сесії питання про перейменування вулиць та парків. Відтепер в центрі Одеси не буде парку „Ілліча”. Він матиме назву „Приображенський”. Натомість, завдяки спільним зусиллям комуністів, представників Народної партії та Партії зелених України в українському причорноморському місті далі буде вулиця на честь „Жовтневої революції” та парк Ленінського комсомолу.

Заступник Одеського міського голови Володимир Курінний висловив подив з приводу відмови більшості депутатів Ради підтримати звільнення Одеси від назв на честь комуністичної епохи. „Для більшості депутатського корпусу історія Одеси починається з історії їхньої партії, чи партії їхніх батьків та так званого „ленінського комсомолу”. Вони не вважають за необхідне брати до уваги, що саме так шанована ними партія і комсомол мали безпосереднє відношення до знищення мільйонів людей в Україні, в тому числі, в Одесі. Це прикро. Я думаю, що у суспільстві ситуація є кращою ніж в міськраді. Пройде не так багато часу і Одеса позбудеться тоталітарних назв...”

Стало відомо, що в Одеській міській Раді сформована і відтепер діятиме фракція ВО „Батьківщина” Блоку Юлії Тимошенко.

Співголовами цієї фракції стали Олег Радковський і Георгій Селянин. До складу новоствореної фракції нині увійшли п”ять депутатів Одеської міської Ради.
XS
SM
MD
LG