Доступність посилання

ТОП новини

Футбольний клуб „Чорноморець” в Одесі відтепер має власний літак...


Петро Каландирець

Літак Футбольного клубу "Чорноморець"
Одеса, 14 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - На території комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” відбулася презентація літака Футбольного клубу „Чорноморець”. Урочисті заходи відкрив почесний президент клубу, народний депутат України Леонід Климов.

За його словами, літак будуть використовувати для доставки команди „Чорноморець” на збори для тренування та на різноманітні спортивні змагання. Літак „Південних авіаліній” буде здійснювати і регулярні авіарейси до Києва і Москви.

“АН – 30” випущений у 1980 році, і нині це наймолодша машина в Одеському авіапарку. Після проведеної модернізації великий запас палива дозволяє здійснювати перельоти без пересадки на відстань до трьох тисяч кілометрів.

Леонід Климов відмовився назвати попереднього господаря і вартість літака, посилаючись на комерційну таємницю.

Почесний президент клубу повідомив, що якщо літак виправдає себе з фінансової точки зору, реальністю можуть стати плани придбання для „Чорноморця” більш сучасного борту відповідного рівня.

Учасники презентації в Одесі
Перший заступник Генерального директора комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” Віктор Коренюк наголосив, що презентація літака Футбольного клубу „Чорноморець” є надзвичайно важливою подією для комунального підприємства.

„Чим більше літаків буде базуватися на нашій території, тим краще буде аеропорту. За кожен такий літак наше підприємство одержує певні прибутки. Крім цього, таким чином зростає географія польотів чартерних рейсів і рейсів на замовлення. Це надзвичайно важливо, бо аеропорт без літаків - це теж саме, що ринок без покупців”, - сказав Віктор Коренюк.

Генеральний директор КП „Міжнародний аеропорт Одеса” Світлана Кобилянська повідомила, що презентація літака ФК „Чорноморець” стала підтвердженням успішності плідних дій адміністрації підприємства, спрямованих на поповнення пасажирського і вантажного парку в Одесі. Борт такого зразка, за її словами, буде літати не лише на Київ, але і у напрямку Харкова, Львова, Донецька і Дніпропетровська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG