Доступність посилання

ТОП новини

Перший брифінг начальника юридичного управління Одеської міськради.


Петро Каландирець

Працівники ЗМІ на брифінгу
Одеса, 15 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - Юридичне управління Одеської міської ради не випадково вважають таким, що відіграє ключову роль у діяльності ради та його виконавчого комітету. Після зміни міської влади в Одесі справ у згаданого управління значно побільшало. Нині значна частина часу витрачається на судові суперечки зі власниками проданих за копійки попередньою адміністрацією земельних ділянок у приморській зоні чи приміщень готелів у центральній частині Одеси, господарі яких довели їх до такого стану, що нині вони вже є справжньою загрозою для життя людей.

Все це робиться, як розповів на проведеній в Одеській міськраді прес-конференції начальник юридичного управління Андрій Іванський, з метою повернення міській територіальній громаді несправедливо відчуженого від неї майна, велика частина якого є справжнім історичним скарбом Одеси.

Велике навантаження відчуває і претензійно – позовний відділ юридичного управління, який складається нині з трьох секторів: сектор актуальних і резонансних справ, сектор судового супроводження, сектор статистики і контролю.

Андрій Іванський
На сьогоднішній день юридичне управління Одеської міськради подало до суду і близько двадцяти позовів щодо незаконної забудови, зокрема на курортних рекреаційних землях. Кілька позовів стосуються необхідності стягнення матеріальних збитків через прокуратуру. „Розгляд цих позовів відбувається достатньо складно. Нині вже маємо, приміром, перше рішення про визнання прав власності територіальної громади на самовільно побудований промтоварний ринок „Малиновський” в Одесі...”,- повідомив Андрій Іванський.

За словами начальника управління юридичного управління Одеської міськради, ще минулої п”ятниці вступило в силу рішення апеляційного суду про знесення двох самовільно добудованих мансардних поверхів у будинку житлового комплексу „Орфей”, розташованому поруч зі знаним у цілому світі Одеським театром опери і балету.

Нині управління очікує на постанову апеляційного господарського суду і наказу господарського суду, який є виконавчим документом для подальшої передачі до державної виконавчої служби. Технічний бік цього питання теж нині готується швидкими темпами.

У стадії розгляду у судах є нині позови стосовно необхідності повернення до комунальної власності приміщень кінотеатру „Одеса” і закритого акціонерного товариства „Пасаж”.

Тривають суди щодо долі готелів „Велика Московська” і „Спартак”. Справи перебувають на етапі апеляційного оскарження.

„За територіальною громадою визнано право власності на ці об’єкти. Це рішення оскаржене. Нинішні господарі зробили спробу здійснити частковий продаж. Для прикладу скажу, що під час розгляду справ у суді частину приміщень готелю продали. Ми сподіваємося продовжити розгляд у апеляційному господарському суді”,- зазначив начальник юридичного управління.

Андрій Іванський повідомив, що значну увагу очолюване ним юридичне управління приділяє нині і захисту прав споживачів, покращенню роботи продовольчих ринків міста.
XS
SM
MD
LG