Доступність посилання

ТОП новини

Представники західних інвестиційних кампаній відвідали Одесу.


Петро Каландирець

Зустріч у мерії
Одеса, 15 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - До складу повноважної делегації входили директор кампанії “ЮКАЙ Інвестментс”, засновник кампанії “Європіан Ріл Істейт Партнерс” –Спілка партнерів європейської нерухомості Дерек Картер, виконавчий віце – президент найбільшого ізраїльського конгломерату “IDB Group Габріель” Перель, громадянин Індонезії Майкл Джозеф Сампоерна (його офіційний капітал перевищує 5,2 мільярда доларів США) та інші поважні гості.

Вони займаються інвестуванням проектів у різних країнах світу.

Хоча попередніх домовленостей на зустрічі у мерії ще не було досягнуто, гості висловили готовність інвестувати у житлове будівництво Одеси і будівництво величезних супер - маркетів.

Якщо найближчим часом переговори будуть результативними, представники західних інвестиційних кампаній висловили готовність вкласти у реалізацію різних проектів достатньо великі суми грошей.

В Одесі вже триває пошук земельних ділянок, на яких у майбутньому може постати сучасний житловий комплекс. На думку гостей, Одеса є достатньо привабливим українським регіоном.

Два роки тому завдяки таким інвестиціям у Варшаві був відкритий відомий далеко за межами Польщі торговельний комплекс.

Тривають переговори
Одеський міський голова Едуард Гурвіц наголосив, що нинішня міська влада прагне створити найбільш привабливі умови для інвесторів з різних країн світу.

„Ми робимо все можливе для повернення Одесі справді європейського обличчя. Саме заради цього ми прагнемо залучити інвесторів для реалізації проектів реконструкції Міжнародного аеропорту Одеса, будівництва заводу з переробки сміття, нової електростанції, реконструкції нині існуючої теплоелектроцентралі”.

Керівник департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков наголосив, що інвестиційна привабливість причорноморського міста в очах закордонних інвесторів значно зростає. „Для нинішньої міської адміністрації це не новина. За часів першої каденції Едуарда Гурвіца кредитний рейтинг Одеси перевищував кредитний рейтинг України в цілому. Нині ці часи повертаються. Свідченням є постійні візити до Одеси різноманітних закордонних бізнес делегацій”.
XS
SM
MD
LG