Доступність посилання

ТОП новини

До річниці Помаранчевої революції.


Віктор Міняйло


Київ, 18 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - Президент України Віктор Ющенко виступає гарантом, що на наступних парламентських виборах не буде задіяний адміністративний ресурс, - повідомив на брифінгу перший заступник голови секретаріату президента України Іван Васюник. Він також говорив про святкування річниці помаранчевої революції, особливості реформування секретаріату Президента.

Президент сприймає річницю революційних помаранчевих подій, як дату, яка вже належить українській історії, з якою теперішні і майбутні покоління українців пов‘язуватимуть утвердження в суспільстві найвищих цінностей свободи і демократії, - запевняв журналістів Іван Васюник:

“Президент вважає, що практично кожен українець відчув за цей рік свободи переваги демократичного суспільства, чи то в соціальній сфері, чи то в сфері набуття свобод слова, свобод вибору, чи інших досягнень, які так чи інакше несе з собою становлення демократії в суспільстві. Президент Ющенко гордиться тим, що українська нація рік тому дала адекватну відповідь на непрості часи, перед якою вона стояла”.

Але не усі з радістю зустрічають річницю великої листопадової помаранчевої революції. Як виявилося, напередодні звільнили усій працівників секретаріату президента. Тож я й запитав Івана Васюника: чому це сталося, як довго така ситуація триватиме і як це позначиться на роботі Президента? Іван Васюник:

“Я вас дуже прошу, що б ви ще на протязі місяця часу, до Нового року проявили певну гуманність до цієї теми. Не тому, щоб ви її не піднімали, і не тому, щоб ви не критикували секретаріат. А тому, щоб ви розуміли в якій стадії є процес формування секретаріату. Вийшов указ про ліквідацію старої структури секретаріату. Цим указом передбачається, що працівники, які працювали в старій структурі протягом двох місяців або повинні будуть звільнитися, або бути зараховані в штатний розклад нової структури секретаріату. Ніхто не звільнений, якщо він не подав власної заяви!”

А ще Іван Васюник нагадав журналістам, що на наступних парламентських виборах не буде адміністративного тиску:

“Жодна посадова особа, чи це працівник районної адміністрації, чи обласної адміністрації, чи це міліціонер, чи це податківець, чи це працівник прокуратури не буде використовувати своє службова становище для стимулювання того чи іншого громадянина України робити вибір на користь тієї чи іншої політичної сили. Це ключове!”

За коментарем довелося звернутися до опозиції. Говорить член парламентської фракції СДПУ(О) Ігор Шурма:

“У росіян є добра говірка “Мы уже это слышали”. Я не вірю, що не буде адміністративного тиску. Мене в цьому ніхто не переконає. Тому що приїхавши, допустимо, на Львівщину, коли чуєш, як говорять голови районних держадміністрацій, що сьогодні нам господарка не до чого, що сьогодні нам потрібно забезпечити проведення виборчого процесу на своїй території. Що це таке?”

А що це таке стане зрозуміло вранці 27 березня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG