Доступність посилання

ТОП новини

Арешт скандального британського історика - Девіда Ервінга.


Вольф Москович Єрусалим, 18 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - В Австрії затримано скандального британського історика - Девіда Ервінга. У своїх історичних розвідкаї цей вчений заперечує Голокост євреїв та існування газових камер у концентраційному таборі Аушвіц. Ба більше Ервінг стверджує, що Гітлер нічого не знав про масове винищення євреїв. Ордер на арешт британця видали ще 1989 році. Історик приїхав до Австрії щоби читати лекцію у Відні.

Австрійська поліція повідомила про арешт Девіда Ервінга, британського історика, відомого з його заперечення голокосту євреїв. Його заарештували 11-го листопада у провінції Штирія, згідно австрійського закону, що карає за заперечення голокосту на строк до 10 років ув’язнення.

Подібні закони уведені також у 7 законах ЄС, включно з Німеччиною та Францією.

Ім’я Д.Ервінга стало відомим у світі після голосного судового процесу у Великобританії, де він подав у суд позов на американського історика Барбару Ліпштат за її книгу “Заперечення голокосту”.

Судовий процес довів, що Ервінг займався систематичним фальшуванням даних про голокост, проте це не зупинило Ервінга, який і далі заперечував голокост євреїв.

Він був заарештований в Австрії на шляху у Відень, де мав виголосити свою чергову доповідь у дусі заперечення голокосту.

Ізраїльські аналітики наголошують на тому, що ідеологічно мотивовані заперечення голокосту тривають навіть і тепер, через 60 років після Нюрнберзького процесу, зокрема активно займаються цим пропагандисти Сирії, Ірану та екстремістських ісламських організацій типу “Хамасу”.

Заперечення голокосту завезли у сам Ізраїль також нечисленні тут російські націоналісти, які до того ж не полюблюють усіх так званих чорних: як арабів, так і азійських і африканських євреїв.

Ізраїльські оглядачі наголошують на тому, що тепер після рішення ООН про відзначення Міжнародного дня пам’яті голокосту 27-го січня кожного року, пора вже заперечувачам голокосту припинити свою злісну пропаганду. Проте під приводом права на свободу слова вони продовжують у різних країнах світу творити свою чорну справу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG