Доступність посилання

ТОП новини

Помаранчевий мітинг у Симферополі.


Володимир Притула Симферополь, 21 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - У Симферополі в неділю пропрезидентські сили зібрали мітинг на честь першої річниці Помаранчевої революції. За різними оційками на симферопольський майдан прийшли від 5 до 10 тисяч осіб. Це - найбільший публічний захід “помаранчевих” політичних сил після приходу Віктора Ющенка до влади.

Як і торік - революційні пісні і революційні прапори – знову над центральним майданом Симферополя. Народний Союз “Наша Україна” скликав багатотисячний мітинг: “Сьогодні на майдані зібралися представники політичних партій і громадських організацій, люди, які підтримують політику президента! З нами сьогодні всі демократичні сили Криму!”

Як і торік – весь центральний майдан Симферополя помаранчевий, але цього разу – жодних провокацій, організований підвіз активістів із регіонів і на трибуні – прем’єр-міністр Криму Анатолій Бурдюгов: “Важкий рік ми пережили, дуже важкий! Нам під ноги кинули вичавлену як лимон економіку, з колосальними зобов’язаннями і колосальними боргами. Але ми вистояли!” – заявив кримський прем’єр.

Потім в інтерв’ю журналістам Анатолій Бурдюгов заявив, що пропрезидентська партія Народний Союз “Наша Україна”, нажаль, не є партією влади в Криму і він, як прем’єр, постійно відчуває “з усіх сторін реальний саботаж”. Водночас він додав, що готовий на виборах до Верховної Ради Криму очолити список пропрезидентського блоку.

Про саботаж і спротив антипрезидентських сил говорив і лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв:“Вірно те, що багато сподівань, пов’язаних зі зміною влади ще не здійснилися. Але ми добре знаємо, з якими труднощами і з яким несамовитим опором зіштовхується наш президент. Погодьтеся, що в цій ситуації не дуже розумно нарікати. Я закликаю вас, дорогі співгромадяни, до консолідації, незалежно від національності і релігійної приналежності. Я переконаний, що разом ми переможимо!”, - заявив Мустафа Джемілєв.

До об’єднання усіх пропрезидентських сил закликав і лідер кримської організації Народного Союзу “Наша Україна” Володимир Шкляр, але він говорив і про впевненість своєї партії у власних силах: “Народний Союз “Наша Україна” готова вирішувати найгостріші проблеми Криму. Для цього у нас є все: інтелектуальний потенціал, необхідний досвід, почуття відповідальності перед нашими виборцями. Нам потрібно небагато: щоб нас почули, зрозуміли, повірили! Нам є що сказати і є з чим іти на вибори. Наші політичні опоненти це добре розуміють. Саме цим викликана їхня лють. Але щоб змінити життя кримчан на краще – нам потрібна більшість не тільки у кримському парламенті. Ми маємо виграти вибори на всіх рівнях – до сільської ради. Наш обов’язок – стати не просто партією влади, а партією влади народу” – заявив Володимир Шкляр.

Учасники мітингу в ухваленій резолюції закликали президента продовжити боротьбу з корупцією і покарати винних у фальсифікації минулорічних виборів. У понеділок ввечері кілька сотень кримчан виїхали до столиці, щоб взяти участь у святкуванні річниці революції на Майдані незалежності.
XS
SM
MD
LG