Доступність посилання

ТОП новини

За офіційними попередніми підсумками парламентських виборів у Чечні, найбільше голосів здобула партія “Єдина Росія”, отримавши 61 % голосів. На другому місці Комуністична партія Росії – близько 12 %, а на третьому – “Союз правих сил” – 11%


Таким чином, наразі лише три із восьми партій, що брали участь у виборах, подолали необхідний 5-відсотковий бар’єр.

Таким чином, наразі лише три із восьми партій, що брали участь у виборах, подолали необхідний 5-відсотковий бар’єр.

Ось що сказав промосковський президент Чечні Алу Алханов:

“Народ, виборці вибрали самі для себе тих депутатів, котрих вони сьогодні хочуть бачити у парламенті Чеченської Республіки”.

Президент Росії Володимир Путін - про парламентські вибори у Чечні:

“Вибрали легітимний, представницький орган влади у Чечні - парламент. Таким чином завершені формальні юридичні процедури щодо відновлення конституційного ладу у Чеченській Республіці” .

Міністр закордонних справ Чеченської Республіки Ічкерія Усман Ферзаулі ( який нині перебуває в одній із західноєвропейських держав) – про вибори в Чечні:

"Під дулами автоматів ніколи не буде вільних і демократичних виборів. Тобто, це не вибори, це фарс, і ми їх ніколи не визнаємо, допоки окупаційні підрозділи Росії не покинуть територію суверенної Ічкерії.

Напередодні парламентських виборів у Чечні низка міжнародних і російських правозахисних організацій оприлюднили спільну доповідь, у якій йшлося про відсутність умов для проведення вільних і справедливих виборів у Чечні.
XS
SM
MD
LG