Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Авторитети на місцях.


Київ, 30 листопада 2005 року.

Як і всі громадяни України, мої батьки кожні чотири роки отримують поштою передвиборчі агітки. У агітках - незнайомі прізвища. Це - кандидати в депутати районної і міської рад. Деякі з них, якщо вірити лістівкам, балотуються у місцеві ради вже не вперше. Яку роль у житті людей відіграють місцеві депутати? Чи знають їх потенційні виборці? Про це сьогодні у “Звуках життя” – АВТОРИТЕТИ НА МІСЦЯХ - з Надією Шерстюк

Місцевий депутат - найближча до людей владна ланка. Це - теоретично. Практика ж засвідчує, що пересічний виборець або взагалі не знайом зі своїми районними чи міськими депутатами, або слабко уявляє собі, чим ці депутати займаються. А після того, як кілька місяців тому парламент "обдарував" місцевих депутатів недоторканістю, вони взагалі перетворяться на місцевих царьків, кажуть люди. Таку тенденцію вже можна спостерігати в Криму, зазначає кореспондент радіо Свобода в Автономній республіці Володимир Притула.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Недоступні не лише місцеві депутати у Криму - у столиці їх знайти так само важко! Два роки шукав свого місцевого депутата київський благодійний фонд Яків, який збудував дитячій будинок за власний кошт. Чому шукали районного депутата – знає кореспондентка “Звуків життя”

Аудіозапис програми. Другий випуск:

На Прикарпатті місцеві депутати демократичні, принаймні потрапити на прийом до них можна безперешкодно, розповідає Івано-Франківський кореспондент Радіо Свобода Іван Костюк. Інша справа, ефективність таких зустрічей народних обранців зі своїм електоратом. Тут і починаються проблеми.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Наступне скликання місцевих депутатів матиме значно більші повноваження - це передбачає адміністративна реформа. До того ж місцеві обранці користуються віднедавна недоторканістю. Все це вкупі, плюс належність місцевого депутата до певної партії лише знизить відповідальність перед людьми, каже речник комітету виборців Олександр Черненко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG