Доступність посилання

ТОП новини

Завдяки муніципальній позиці Одеса планує вирішити чимало проблемних питань.


Петро Каландирець

Одеса, 2 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - 2 грудня в Одесі проведена позачергова сесія міської Ради. На її розгляд винесли лише одне питання „Про внесення змін і доповнень до рішення міськради „Про бюджет Одеси на 2005 рік”.

Українське причорноморське місто незабаром одержить позику, яка нині проходить реєстрацію у Комісії з ціних паперів. Сесія прийняла останні, необхідні для цього рішення. Його підтримали 83 депутати і жоден не проголосував проти.

Враховуючи важливість оперативних кроків Одеський міський голова підписав схвалене депутатами рішення прямо у сесійній залі.

Вже в інтерв’ю місцевим журналістам мер Одеси повідомив, що майже 90 мільйонів гривень з нової позики доведеться виплатити з метою компенсації позики 1998 року. Це борги двом банкам і вони будуть виплачені у повному обсязі. Таким чином у власність міської громади буде повернута величезна кількість власності.

З’ясувалося, що інформація попередньої міської влади про те, що вони повертали заборговані гроші м’яко кажучи не відповідали дійсності.

70 мільйонів гривень нової позики будуть спрямовані до бюджету розвитку.

Ці гроші міська влада планує витратити, зокрема, на реконструкції автошляхів, ремонт житлового фонду, побудову житла для одеситів які вже не один десяток років стоять у черзі, вирішення багатьох соціальних проблем.

„Ми маємо, у кілька найближчих місяців, відремонтувати 200 міських ліфтів у житлових будинках. Значну їх частину замінять новими. Ця робота вже ведеться, навіть за умови катастрофічної нестачі коштів. За останній час з 300 ліфтів, які вже взагалі не функціонували, 95 вже запущені. Це величезна міська проблема. Ми продовжимо ремонт міжквартальних проїздів. Величезна робота буде зроблена для того щоби одеські вулиці та міжквартальні проїзди були світлими так само у вечірній та нічний час. У найближчі місяці будуть встановлені понад дві тисяч достатньо потужних світильників. Частину з них вже придбали. Вони вже на складах”, повідомив Одеський міський голова.

Облігації муніципальної позики 2005 року будуть випущені у електронній формі. Передбачається, що 50 мільйонів гривень позики будуть виділені на 2 роки під 12 відсотків, 70 мільйонів на три роки під 13 відсотків і 30 мільйонів на 5 років під 14 відсотків. Протягом найближчих двох днів в Одесі сподіваються одержати реєстрацію комісії з цінних паперів.

Зацікавлення до муніципальної позики виявили вже чимало банків, не лише одеських.

„З поверненням позики у нас особливих проблем не буде. 16 грудня 2005 року в Одесі відбудеться перший акціон з продажу землі, на який мають представити 38 земельних ділянок. Продаж міської власності теж буде проходити аукціонно і ціни будуть достатнього великими. Ми плануємо, що вже цього року наповнення бюджету розвитку буде достатнім і у нас не буде проблем з поверненням 150 мільйонів гривень позики”, зазначив Едуард Гурвіц.

На позачерговій сесії Одеської міської Ради порушили і питання про необхідність харчування дітей у міських школах. Міський голова наголосив на необхідності негайного виконання ухваленого на попередній сесії відповідного рішення. Він наказав розпочати годувати дітей у школах вже з найближчого понеділка. У разі ігнорування виконання цього рішення Едуард Гурвіц пообіцяв вжити заходів щоби відповідальні за це чиновники в Одеському міськвиконкомі вже не працювали.
XS
SM
MD
LG