Доступність посилання

ТОП новини

Партія Литвина використовує адмінресурс?


Геннадій Сахаров

Дніпропетровськ, 5 грудня 2005 – (RadioSvoboda.Ua) - На Дніпропетровщині викрито факт реєстрації первинної організації Народної партії України за підробленими документами.

Місяць тому голова дніпропетровської обласної організації Народної партії України Микола Деркач на обласній конференції з гордістю заявив що кількість членів партії у області зростає швидкими темпами. Тоді згідно зі звітом кількість членів НПУ на Дніпропетровщині складала понад 80 тисяч. Поговір про те що пан Деркач, колишній голова обласної адміністрації, використовує старі зв’язки і адмінресурс для формування і реєстрації організацій партії, про те що голова Дніпропетровської міської організації НПУ пані Лукашова через районне управління освіти і ректорів вищих навчальних закладів здійснює тиск на викладачів ВУЗів і вчителів, змушуючи тих зголошуватися до партії, сприймалися як намовляння недоброзичливців. Випадок, що днями стався у П’ятихатському районі області, змушує до висновків що ті розмови мають під собою ґрунт.

Виявлено що ще у березні П’ятихатським районним управлінням юстиції на підставі протоколу установчих зборів і відповідної заяви був зареєстрований осередок Народної партії України у селі Чумаки на чолі з головою місцевого фермерського господарства Володимиром Байсарою. Все б нічого але пан Байсара вже другий рік очолює місцевий осередок партії “Батьківщина” і про жодні установчі збори місцевого осередку Народної партії навіть не чув. На заяві про реєстрацію, поданій до управління юстиції, немає ні дати подачі заяви ані номера і дати розпорядження голови партії про визнання нового осередку. Проте підпис Володимира Байсари як голови осередку засвідчений особистим підписом голови партії Володимира Литвина і печаткою партії. Володимир Байсара заявляє що тої заяви він не підписував і його підпис підроблений. Яким чином Володимир Литвин поставив підпис під документом, у якому немає необхідних для реєстрації організації даних, невідомо. Чи підпис голови партії і печатка також підроблені або ж для реєстрації первинних організацій використовувалися незаповнені бланки з підписом Литвина і печаткою НПУ.

Говорить Володимир Байсара: “У нас в райні, ще тільки розпочався виборчий процес, а вже відбуваються фальсифікації. Я не був на обліку, не перебував і не підтримував партію Литвина. Без мого відома, без моєї участі у Чумаках зареєстрований сільський осередок Народної партії, яку очолює Литвин. Підробили мій підпис на заяві про осередок. Я ходив до управління юстиції. Мені там дали дві ксерокопії – ксерокопію протоколу зборів, які проводилися, хто був присутній і хто виступав. Виявляється я там виступав на цих зборах. І два підписи стоять – Корнієнка Василя Івановича і Поронько. Я на тих зборах не був. Я перший раз бачу цей документ.”

Василь Корнієнко є головою П’ятихатської районної організації Народної партії, Людмила Поронько – його заступниця.

Певну ясність у ситуацію внесла заступниця голови П’ятихатської районної адміністрації Ольга Литвинова:

“Я сьогодні говорила з Корнієнком сама особисто і він сказав що все так у поспіху реєструвалося, які активні люди були за них просто позаповнювали ті дані.”

Тобто пан Корнієнко визнав факт фальсифікації і протоколу зборів, під яким стоїть його підпис, і списків партійного осередку НПУ у Чумаках.

Говорить заступник голови обласної організації партії “Батьківщина” Микола Колиняк:

“У області це перший випадок коли фальсифікація сплила. Фактів є багато що у партію Литвина людей змушують вступати насильно, особливо населення сільських районів. Районні адміністраціі змушують людей. Є у нас факти коли гроші платять. Я взагалі не розумію як юстиція могла зареєструвати цей документ, тут є реєстраційний номер. Хоч уявлення про закон у працівників юстиції є ? Чистий аркуш паперу, бог його знає чий підпис. Ну, Литвина пілпис я бачу. І печатку бачу.”

Обласна і п’ятихатська районна організації партії “Батьківщина” готують позови до прокуратури. Народна партія Литвина на Дніпропетровщині опинилася у неприємній ситуації.
XS
SM
MD
LG