Доступність посилання

ТОП новини

Про партійне життя в Криму.


Володимир Притула Симферополь, 8 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Пташиний грип, виявлений у Північному Криму ненадовго посунув виборчу тематику на другий план інформаційного поля автономії. Більше того, деякі партії тепер надають політичного забарвлення навіть цій пташиній епідемії.

Кримські об’єднані есдеки переконані, що "бездіяльність влади призвела до катастрофічних наслідків”. У заяві кримського рескому СДПУ(о) мовиться, що істерія, розкручена в довкола пташиного грипу аж до запровадження в Криму надзвичайного стану, свідчить про те, що влада у повній розгубленності і не керує ситуацією, кидаючись з одних крайнощей до інших. Водночас, автори документу не виключають, що подібні дії цитую: “є не тільки спробою влади ухилитися від прямої відповідальності за наслідки того, що відбувається, але й відволікти увагу громадян від політичних процесів, пов’язаних з виборами, залякати населення, і зрештою – "піймати рибку в каламутній воді", - мовиться у заяві кримських об’єднаних есдеків.

Лідер кримських комуністів Леонід Грач теж скористався бідою, що вразила Присивашшя, для того, щоб “вкусити” нову владу. Цитую його заяву: “Власті намагаються використати епідемію пташиного грипу в Криму для відволікання уваги виборців від повного провалу своєї політики, і створення сприятливої для “помаранчевих” предвиборчої ситуації”, - заявив Леонід Грач.

Кримські “регіонали”, які не пропускають нагоди покритикувати “помаранчеву” владу, цього разу мовчать. І не дарма, бо в уряді автономії саме член Партії регіонів віце-прем’єр Микола Колісниченко відповідає за організацію протиепізоотичних заходів з недопущення поширення пташиного грипу в Криму. Переглянули “регіонали” і своє ставлення до проведення всекримського референдуму про державний статус російської мови. Лідер кримської організації Партії регіонів, 1-й віце-спікер парламенту автономії Василь Кисельов пояснив, що це справа затратна, яка потягне з бюджету багато грошей, а “регіонали” після виборів однаково вживуть заходів для того, щоб російська мова стала другою державною в Україні.

Той же Василь Кисельов днями підписав у Симферополі угоду з головою всеукраїнської партії “Російський блок” Олександром Свистуновим. Останній повідомив, що Партія регіонів і Російський блок в Криму утворюють передвиборче об’єднання “Блок Віктора Януковича”. Сам Олександр Свистунов, хоч і мешкає у Львові, збирається стати одним із лідерів списку цього блоку на виборах до Верховної Ради Криму.

Балотуватиметься до кримського парламенту ще один некримчанин – екс-прем’єр автономії Анатолій Матвієнко. Він, як повідомив голова кримської організації Української республіканської партії “Собор” Владислва Єрмаков, очолить список “Блоку Анатолія Матвієнка”. Це передвиборче об’єднання створили республіканські організації УРП “Собор” і Партії ошуканих вкладників та акціонерів. А от кримська організація Партії мусульман Криму, як виглядає, уже не увійде до жодного блоку, хоч її лідери і планували. Як стало відомо з внутрішньопартійних джерел, її донецьке керівництво вирішило партію розпустити та влитися до Партії регіонів. Кримські однопартійці – у розгубленості.
XS
SM
MD
LG