Доступність посилання

ТОП новини

Вулицями Одеси відтепер будуть їздити і китайські автобуси.


Петро Каландирець Одеса, 9 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - В Одесі презентували шість автобусів китайського виробництва (марки „Шаолінь”). Подібні сучасні автобуси вже експлуатуються у таких українських містах як Київ і Львів. В Одесі вони працюватимуть на міських маршрутах та обслуговуватимуть пасажирів на житловому масиві Котовського.

Тривають достатньо плідні переговори з китайськими партнерами. У першому кварталі 2006 року в Одесі має з’явитися ще 200 таких автобусів, які працюватимуть на міських маршрутах.

У планах є і придбання для Одеси у січні - лютому 2006 року 30 автобусів, частина з яких буде пристосована для перевезення інвалідів.

„Потреба міста у таких автобусах є надзвичайно великою. Згідно з концепцією розвитку міського транспорту в Одесі до 2015 року на маршрутах мають працювати автобуси, які мають вік не більший ніж 10 років. Нинішній автобусний парк морально і фізично застарів і потребує термінового оновлення”, - повідомив голова правління відкритого акціонерного товариства „Північ- Транс” в Одесі Дмитро Мішаглі.

Власником сучасних автобусів, які придбали у Китаї, є підприємство „Північ – транс”. Активно оновлює в Одесі автобусний парк і підприємство „Експрес”.

Вартість нового китайського автобусу є трохи нижчою, ніж автобусів українського виробництва зразка „Богдан”.
XS
SM
MD
LG