Доступність посилання

ТОП новини

Місце ЗМІ у реалізації соціальних проектів обговорили в Одесі.


Петро Каландирець

Одеса, 14 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Цій темі був присвячений семінар проведений 14 грудня з ініціативи управління інформації Одеської міської Ради.

Проведений в Одесі семінар мав за мету встановити співпрацю між тими групами, від координованої діяльності яких залежить успішна реалізація соціальних проектів: представників засобів масової інформації, громадських організацій, потенційних донорів та студентів вищих навчальних закладів.

Це перший подібний захід в Одесі проведений за участю студентів Одеського державного та Христианського гуманітарного економічного університетів. Саме у цих навчальних закладах нині викладають курс, який має назву „Методика організації культурних проектів”.

Найбільш цікаві проекти студентів цього курсу представили на розгляд учасників представницького заходу.

Директор одеського центру економічної освіти Лідія Богата висловила переконання, що проведений семінар сприятиме розвитку нових технологій у сфері освіти. Особливе задоволення вона висловила з приводу присутності на семінарі працівників ЗМІ – журналістів місцевих телекампаній, інформаційних агенцій.

Лідія Богата сподівається, що завдяки участі преси про різноманітні соціальні проекти дізнаються потенційні донори.

Як відомо, в Одесі нині успішно вже реалізується ще один проект - „Навчання для майбутнього”. Координацію здійснює корпорація INTEL. В його рамках проектному менеджменту навчають вчителів середніх шкіл, викладачів вищих навчальних закладів.

Провідний фахівець управління внутрішньої політики Одеської міськради Олег Заболотний, в інтерв’ю радіо „Свобода”, сказав: „ На мою думку, ЗМІ дозволять оперативно донести інформацію про проекти обговорені в Одесі до людей яким вони цікаві. Таким чином вони стануть більш впливовими”.

Перед учасниками заходу мала слово і заступник начальника управління інформації Одеської міськради Олена Варичева. Зі свого боку вона відзначила важливість для одеситів реалізації саме соціальних проектів. Вона вважає особливим той факт, що представлені на проведеному семінарі проекти розроблені студентами. „Молодь має навчитися не лише писати соціальні проекти, але і шукати шляхи їхньої реалізації. Ми їм у цьому допоможемо”, сказала Олена Варичева.
XS
SM
MD
LG