Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті випускатимуть найдешевші в державі міні-трактори.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 19 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - На Прикарпатті відновили серійне виробництво малогабаритного трактора „Прикарпатець”. Ця техніка за своєю якістю та ціною, як заявляють виробники, може стати найпривабливішою в усіх сферах державного та приватного господарства.

На Прикарпатті офіційно з першого січня 2006 року мають відновити виробництво малогабаритного трактора, відомого ще за часів радянського Союзу під назвою „Прикарпатець”. Практично ж цей міні-трактор уже пройшов усі необхідні випробування та сертифікацію.

Як заявив директор підприємства Петро Славенюк, планують серійно виробляти до двох тисяч міні-тракторів на рік. Власником підприємства є компанія „Агромаш-Івано-Франківськ”. Вартість трактора, згідно із заявою виробників, буде не просто привабливою, а надзвичайно привабливою для всіх споживачів у сфері державного та приватного господарства. Вона становитиме від 35 до 40-а тисяч гривень.

Варто також зауважити, що компанія „Агромаш-Івано-Франківськ” тісно співпрацює з державними лізинговими компаніями і зможе надавати можливість покупцям брати і здавати трактор у лізинг.

До 90-х років минулого століття тодішнє підприємство „Агромаш” випускало подібні міні-трактори, однак значно гірші за технічними характеристиками та за ціною. Конвеєр було зупинено через фінансові труднощі.

Сучасний „Прикарпатець”, як заявляють фахівці „Агромаш-Івано-Франківськ”, має якісно нове обладнання. Він зможе використовуватись під час сільськогосподарських, будівельних та комунальних робіт. Міні-трактор буде укомплектовано, за бажанням покупця, усім необхідним додатковим обладнанням. Окрім того, на підприємстві будуть виробляти всі деталі та вузли трактора. Винятком стане чи не найважливіша частина „Прикарпатця” – двигун потужністю 23 кінські сили. Їх постачатиме відома німецька фірма „Hatz”.

На Прикарпатті сподіваються, що вже незабаром івано-франківські міні-трактори стануть серйозними конкурентами аналогічної техніки, яка завозиться з-за кордону, передовсім за рахунок оптимального співвідношення своєї ціни та якості.
XS
SM
MD
LG