Доступність посилання

ТОП новини

Виставка „Від Миколая до Іордана” відкрита в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 19 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Виставка картин Зої Пасічної, яка відкрита у одному з приміщень управління внутрішньої політики Одеського міськвиконкому, присвячена Дню Святого Миколая і 100 річчю одеської „Просвіти”.

Домінуючою ознакою робіт художниці є яскрава виразність особливостей Причорномор”я, його колориту. Найбільшу новацію у творчості Зої Пасічної становлять твори так званого „степового” та „морського” циклів.

Першу персональну виставку вона організувала в Одесі у 1996 році, у Будинку народної творчості, наступну – в одеській галереї „Міст”. Її твори експонувалися в „Українському домі”, в Кобзаревому домі на Тарасовій горі.

Роботи Зої Пасічної зберігаються у музейних та приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Нідерландів, Болгарії, США, Італії.

У відкритті виставки „Від Миколая до Іордана” брали участь начальник управління внутрішньої політики Одеської міськради Наталка Чайчук та голова товариства „Просвіта в Одеській області Галина Дольник.

Зі святом Святого Миколая присутніх привітав священик Української Автокефальної Православної Церкви, отець Олександр Філіппов.

Церемонія відкриття виставки
„Представлені на виставці картини несуть світло і красу. Вони хвилюють душу кожного українця. Це один з найяскравіших заходів в рамках святкування 100 річчя одеської „Просвіти”. Нині ми готуємо до відкриття нове приміщення сучасної „Просвіти” на вулиці Пушкінській в Одесі. Буде презентація видавничих проектів”, сказала Галина Дольник.

Зоя Пасічна назва нової її виставки не є випадковою. „Твори представлені на цій виставці виконані на базі народного побуту, народних звичаїв, нашої української народної релігії”.

Серед присутніх на відкритті виставки „Від Миколая до Іордана” були і секретар Духовної Ради християнських конфесій, пастор Петро Мартьянов та прес секретар єпископа Римо Католицької церкви в Одесі Олександр Деброер.
XS
SM
MD
LG