Доступність посилання

ТОП новини

У Криму не буде спільного пропрезиденського виборчого блоку, усі “помаранчеві” політичні сили на місцеві вибори підуть окремо.


Володимир Притула Симферополь, 21 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - У Криму не буде спільного пропрезиденського виборчого блоку на кшталт загальноукраїнської “Нашої України”. Усі “помаранчеві” політичні сили півострова на місцеві вибори підуть окремо – про це сьогодні повідомили представники низки політичних організацій автономії.

Представники “помаранчевого” політичного табору кажуть, що кожна пропрезидентська сила в Криму іде окремо на місцевих виборах виключно з технічних причин. Мовляв, не встигли сформувати спільний блок через брак часу. Про технічний аспект необ’єднання розповідає лідер кримської організації Народного Союзу “Наша Україна”, народний депутат України Володимир Шкляр: “Технічний... Ви знаєте, що 18 грудня відбувся міжпартійний з’їзд політичних сил України, а щоб такий блок створити у Криму, треба було 19 числа провести окремі партійні конференції, висунути делегатів, і того ж дня провести міжпартійну конферкенцію зі створення такого кримського блоку. Технічно розв’язати це питання дуже складно, хоча наміри такі були”, - повідомив Володимир Шкляр.

Це ж підтверджує лідер кримської організації Партії промисловців і підприємців України, депутат кримського парламенту Олександр Баталін. За його словами, не слід шукати у намірах іти на кримські і місцеві вибори окремо - якихось політичних суперечок чи конфліктів у “помаранчевому” таборі. Олександр Баталін: “У нас досить хороші стосунки між членами блоку і ми домовилися, що кожна партія йтиме самостійно, але загалом, у майбутньому разом формувати команду, яка працюватиме, саме на те, щоб реалізовувати всі програмні рішення нашого президента”, - сказав Олександр Баталін.

Першими про окрему участь у кримських і місцевих виборах заявили кримські рухівці, які ще на початку грудня уклали з Меджлісом кримськотатарського народу політичну угоду, затверджену Курултаєм – загальнонаціональним з’їздом кримських татар. Лідер крайової організації Народного руху України Леонід Пилунський каже, що таким чином “помаранчеві “ зберуть більше голосів, аніж, якби йшли єдиним блоком.
XS
SM
MD
LG