Доступність посилання

ТОП новини

Про порушення росіянами договору перебування у Криму російського Чорноморського Флоту заявляє Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк


“На відміну від України, яка виконує свої зобов’язання за двосторонніми угодами, російська сторона багато у чому не виконує. Це стосується питань оренди, у тому числі і незаконного користування землею, приміщеннями, які виділені для потреб Чорноморського Флоту. У нас є підстави говорити про те, що Росія не повністю виконує свої зобов’язання”.

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк
“На відміну від України, яка виконує свої зобов’язання за двосторонніми угодами, російська сторона багато у чому не виконує. Це стосується питань оренди, у тому числі і незаконного користування землею, приміщеннями, які виділені для потреб Чорноморського Флоту. У нас є підстави говорити про те, що Росія не повністю виконує свої зобов’язання”, - керівник МЗС Борис Тарасюк.

Вчора український уряд ухвалив рішення провести інвентаризацію об’єктів Чорноморського Флоту Росії, що розташований на Кримському півострові.

Разом з тим про необхідність угоди про базування на території України підрозділів НАТО заявив для радіо “Свобода” директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

“Це б означало для України також можливість наявності натівських підрозділів, які б перебували на її території деякий час. Таке питання можливо розглядати ще до набуття Україною членства в НАТО”.

За словами Валентина Бадрака, зараз проти України Росія намагається застосувати всі свої важелі впливу. Зокрема, енергетичний, економічний та військово-технічний.
XS
SM
MD
LG