Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко у Дніпропетровську.


Геннадій Сахаров

23-го грудня у Дніпропетровську перебував міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Володимир Євдокімов, Юрій Луценко, Олексій Бобильов, Михайло Притула
Юрій Луценко приїхав до Дніпропетровська щоб представити новопризначеного начальника обласного управління МВС генерал-лейтенанта міліції Олексія Бобильова. Попередник Бобильова на цій посаді Володмир Євдокімов призначений заступником міністра внутрішніх справ України. Представлений також новий начальник управління внутрішної безпеки УВС у Дніпропетровській області Михайло Притула.

У промові перед офіцерами обласного управління Юрій Луценко схарактеризував роботу дніпропетровської міліції як задовільну за виключенням організації прийому громадян начальниками районних управлінь. Він повідомив що наступного року посадові оклади співробітників міліції будуть збільшені на чверть, буде усунена зрівнялівка у посадових окладах та що співробітники міліції після виходу на пенсію за вислугою років матимуть змогу продовжувати службу, але не на керівних посадах.

Була проведена кортка пресконференція підчас якої відповідаючи на запитання журналістів Юрій Луценко навів статистику щодо роботи міліції у році що минає. На 14 відсотків зменшилася кількість тяжких кримінальних злочинів, у тому числі на 13% - убивств, з 121-го кримінального угрупування знешкоджені 98, попри всю критику з приводу реформування автоінспекції кількість дорожних пригод зросла на 3% при зменшенні кількості співробітників ДАІ на 40%. Збільшення вдвічі складу патрульної служби призвело до зменшення на чверть кількості вуличних злочинів і на 17% крадіжок з помешкань. Розкриті посадові і службові злочини, якими державі нанесені збитки у 22 мільярди гривень, з яких 13 мільярдів повернені державі. Головною причиною такого небувалого успіху у розкритті злочинів пан Луценко вважає усунення злочинців від влади.

На запитання чи не будуть перевірені усі виборчі списки на предмет наявності у них фіґурантів кримінальних справ, як це вже зроблене зі списком Партії Реґіонів, Юрій Луценко відповів:


“Я дійсно збираюся проаналізувати, хоча б побіжно, списки всіх політичних партій, порахувати цей “коефіціент інтересу МВС” і розказати про це громадянам. Я глибоко переконаний що підчас виборів громадяни, які обирають політичний продукт, мають бути поінформовані про те чи не несе він загрози їхньому політичному здоров’ю. Купують вони якийсь список партій, голосуючи за нього, вни мають знати що це не нанесе політичної шкоди здоров’ю нації. Я такі дані повідомлю обов’язково, у нас ще багато часу. Проте я не впевнений що всі ті діячі залишаться у тих списках. Попереду ще велика робота з перевірки правильності їхніх декларацій, наявності партійних структур, які мають бути загальнонаціональними аби утворювати блоки. Бо там партії, про існування яких, здається, навіть професійні політологи не знали. Це все, власне, не робота міліції. Якщо будуть відповідні доручення ЦВК або Мін’юсту, ми свою справу зробимо. Я би дуже хотів аби люди, ідучи на вибори, обирали майбутнє а не блок СІЗО, під якою б назвою він не ховався.”

Міністр внутрішніх справ засудив практику невидачі місцевими радами дозволів на затримання і арешт депутатів:

“Коли мене сьогодні у аеропорті зустрічав заступник голови обласної ради я йому висловив своє неґативне ставлення до рішення дніпропетровської сесії, яка дозволяє собі влаштовувати депутатський суд замість того щоб дати можливість законному суду розглянути винуватість чи невинуватість, наприклад, пана Момота або пана Швеця або інших панів” - Маються на увазі місцеві депутати – колишні начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот і виконувач обов’язків Дніпродзержинської міськради Володимир Добринін та голова обласної ради Микола Швець, котрий покищо вважається свідком злочину.

Юрій Луценко висловив надію що сховані від суду місцевими радами депутати-злочинці будуть притягнені до відповідальності після розгляду відповідних подань Верховною Радою та на ухвалення майбутнім складом Верховної Ради закону, згідно з яким Національне Бюро розслідувань чи інша структура матимуть змогу розслідувати злочини високих посадовців і притягати злочинців до суду.
XS
SM
MD
LG