Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі оголосили про початок акції „ПОРА вмикати світло”.


Петро Каландирець Одеса, 28 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - „„Одесаобленерго” – енергетичний саботаж, або злочин проти власного народу”. Такою була тема проведеної 28 грудня в Одесі прес-конференції лідерів обласних організацій партій „ПОРА” та „Реформи і Порядок”.

Лідер Одеської обласної організації партії „ПОРА” Роман Дев”ятов наголосив, що вважає невипадковим той факт, що саме за три місяці до голосування на виборах до Рад різних рівнів в Одесі у помешканнях мешканців міста все частіше зникає світло.

Він назвав дії кампанії „Одесаобленерго” „енергетичним саботажем на політичному грунті”.

Виконувач обов”язків голови Одеської обласної організації партії „Реформи і порядок” Семен Форшайт повідомив журналістам, що очолювана ним партія очікувала на такий розвиток подій. Ще у серпні 2005 року ПРП оприлюднила заяву до голови Одеської обласної держадміністрації Василя Цушка про стан справ у „Одесаобленерго”. Тоді активісти партії висловили занепокоєння з приводу ситуації, яка склалася в Одесі і області із забезпеченням електроенергією населення та підприємств.

Семен Форшайт висловив думку, що нинішня енергетична криза в Одесі може бути викликана тим, що власниками більшості акцій „Одесаобленерго” є представники іноземних структур. 36% акцій має кіпрська фірма „Overcon Enterprisee”, понад 20% інвестори зі Швейцарії „за якими стоїть депутат Російської державної думи Олександр Бабаков”. Державний пакет акцій – 25%. І лише 9 належать дрібним акціонерам та працівникам кампанії.

Лідери партій „ПОРА” і „Реформи і порядок” вважають приватизацію „Одесаобленерго” незаконною і вимагають від Фонду державного майна України повернути у власність держави це стратегічне підприємство.

„Незважаючи на те, що споживачі у повному обсязі сплачують за одержані послуги енергетиків, кампанія і далі незаконно проводить відключення. Своїми діями” Одесаобленерго” завдає збитки споживачам і провокує соціальну напругу в місті та області”, - йдеться у поширеній сьогодні у ЗМІ спільній заяві двох політичних партій.

У разі невиконання вищезгаданих вимог Громадянська партія „Пора” і партія „Реформи і Порядок” заявили, що залишають за собою право відстоювати інтереси одеситів за допомогою заходів ненасильницького громадянського спротиву, аж до блокади приміщення адміністрації акціонерного товариства „Одесаобленерго”. На прес-конференції оголошено про початок в Одесі багатолюдних акцій під гаслом „ПОРА вмикати світло”.
XS
SM
MD
LG