Доступність посилання

ТОП новини

Антидемпінгові розслідування не відмінять після отримання Україною ринкового статусу, проте їх стане значно менше


Заявив в інтерв’ю “Свободі” кандидат економічних наук Олексій Плотников.

Заявив в інтерв’ю “Свободі” кандидат економічних наук Олексій Плотников.

“Проти України проводилися антидемпінгові розслідування, коли вона не мала статусу країни з ринковою економікою. Головна причина цих розслідувань, в тому, що держава, начебто, втручалася в економічне життя. Якщо ж Україна отримала статус країни з ринковою економікою, то вже з цих причин розслідування не провадитимуться. Але будуть знайдені інші причини. І Україна підпадатиме під антидемпінгові розслідування вже як країна з ринковою економікою. Знизиться кількість цих розслідувань” – зазначив Олексій Плотников.

Натомість президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло вважає, що повного припинення антидемпінгових розслідувань щодо України, не буде ніколи.

“Підставами для скасування антидемпінгових мит має бути відсутність жодних підстав, жодних можливостей для того, щоб зацікавлені структури цих країн могли б висували до України претензії. Це дуже широкий спектр, починаючи від субсидування галузей, і закінчуючи такими прихованими видами демпінгу, як екологічний демпінг, соціальний демпінг. Тому насправді, ми можемо говорити про фронтальне скасування всіх розслідувань до України, лише як про суто гіпотетичне явище” – заявив Ярослав Жаліло в інтерв’ю радіо “Свобода”.

Офіційно ринковий статус, наданий Україні Європейським Союзом, набере чинності з завтрашнього дня.
XS
SM
MD
LG